У МОЗ назвали дату прибуття в Україну першої партії вакцини Novavax

Новини 07 Травня, 2021 63

Максим Степанов З візитом на Львівщині, фото 4studio

Україна має отримати перші партії вакцини Novavax із законтрактованих десяти мільйонів у липні-серпні 2021 року.

Про це під час брифінгу заявив міністр охорони здоров’я Максим Степанов після зустрічі із власником Serum Institute Сайрусом Пунавалою, пише Четверта студія.

“Вже в липні-серпні ми очікуємо на перші поставки вакцини Novavax, із законтрактованих нами 10 млн. Обговорили з паном Пунавалою можливість збільшення обсягів постачання Novavax з 10 до 15 млн вже цього року. А також збільшення обсягів першої партії вакцин – з 2 до 4 млн доз”, – повідомив Степанов.

Serum Institute є найбільшим виробником вакцин у світі, зокрема вакцин проти Covid-19 – Novavax та AstraZeneca/CoviShield.

Степанов також пояснив, що попри контракт з Індією на постачання півтора мільйона доз AstraZeneca/CoviShield, індійський уряд не дає дозвіл на їх експорт.

“У заручниках такої ситуації, коли вакцини проплачені, але вивезти їх не можна, перебувають й інші країни, зокрема Велика Британія”, – зазначив він.

Міністр наголосив, що зі свого боку Україна робить все можливе, щоб розблокувати постачання вакцин.

“Я написав низку листів до індійського уряду. Також прем’єр-міністр Денис Шмигаль декілька разів звертався до свого індійського колеги з проханням дати дозвіл на експорт вакцин. Сподіваємося, що ситуація владнається найближчим часом”, – додав Степанов.

Коментарі

Позначки: ,