У Москві знову масово затримали протестувальників

Новини 04 Серпня, 2019 30
У Москві знову масово затримали протестувальників. Фото: 5 Канал.

У Москві знову масово затримали протестувальників. Фото: 5 Канал.

Цього разу, протестувальники роблять вигляд, що начебто прогулюються вулицями російської столиці

Майже сотню людей затримали під час акцій протесту у Москві. Про це пише 5 Канал.

Як і тиждень тому вони вийшли на вулиці з вимогою зареєструвати незалежних кандидатів на виборах до Московської міської думи.

Цього разу, протестувальники роблять вигляд, що начебто прогулюються вулицями російської столиці. Без плакатів та транспарантів. Проте уникнути затримань не вдається.

Російські ЗМІ повідомляють, що вже затримана незареєстрована кандидатка до столичної Мосміськдуми Любов Соболь. Її російський ОМОН витяг прямісінько із таксі.

Оновлення:

У Росії назвали нові цифри затриманих під час розгону несанкціонованої опозиційної акції у столиці Москві. За даними російського незалежного правозахисного медіапроєкту “ОВД-Інфо”, станом на 18.40 місцевого часу, який нині збігається з київським, затриманих, про яких відомо, було вже принаймні 685. Ці цифри продовжують зростати.

Нагадаємо, минулого тижня люди теж протестували проти вибіркової реєстрації кандидатів на вибори. Тоді затримали понад тисячу мітингувальників. Силовики застосовували спецзасоби і через це постраждали 70 людей. Дії російської влади тоді засудили у Європейському Союзі. Вибори у Мосміськдуму мають відбутися 8 вересня. Проте влада відмовляє окремим депутатам у реєстрації.

Коментарі

Позначки: , , ,