У місті на Львівщині припиняють видавати гуманітарну допомогу для переселенців

Новини 17 Травня, 2022 30 570

У Бориславі

У місті не видаватимуть гуманітарну допомогу переселенцям через зменшення кількості надходжень та отримання ними соцвиплат від держави.

Про це повідомляє Бориславська міська рада на своїй сторінці у Фейсбуці, пише Четверта студія з посиланням на Варто.

Вчора, 16 травня, міський голова Борислава Ігор Яворський заявив про зупинення щотижневої видачі гуманітарної допомоги для переселенців через зменшення кількості гуманітарної допомоги, яка надходить до міста.

“У зв’язку з тим, що кількість гуманітарної допомоги зменшується і більшість внутрішньо переміщених осіб уже отримують соціальні виплати, ми прийняли рішення про зупинення щотижневої видачі гуманітарної допомоги для ВПО. Вона буде видаватись ще у вівторок, в середу і четвер, а далі – тільки при першій реєстрації особам, які приїжджають до нас на тимчасове місце проживання” – заявив Яворський.

За його словами, міськрада буде концентруватись на відправлені гуманітарних вантажів до тих територій, які зазнали значних руйнувань, і де ця допомога є вкрай необхідна.

Нагадаємо, на початку травня Ігор Яворський повідомляв, що кількість надходжень гуманітарної допомоги до міста зменшується, а російськомовні переселенці поводять себе некоректно.

Коментарі

Позначки: , ,