У Міноборони заявили, що Будинок офіцерів у Львові не виставляли на продаж

Новини 21 Січня, 2020 646

Будинок офіцерів № 58 у Львові не виставлений на продаж. Будівля знаходиться на балансі Міноборони України.

Як пише «Четверта студія», про це повідомляється на сайті Міністерства оборони України.

Як зазначається, Будинок офіцерів № 58 у Львові не виставлений на продаж. Будівля знаходиться на балансі Міністерства оборони України. Офіційні рішення щодо продажу Будинку офіцерів у Львові з боку посадових осіб, які мають на це законні підстави, не приймалися.

У той же час, Міноборони продовжує системну роботу над пошуками шляхів забезпечення військовослужбовців житлом. В рамках вказаної роботи розглядаються всі можливі законні способи фінансового вирішення цього питання.

«Окремо хочемо наголосити на тому, що будь-яка реалізація військового майна буде проводитися в максимально публічний спосіб і з широким інформуванням громадськості», – наголошується у повідомленні.

Як повідомили у прес-службі Львівської міської ради, мер Львова Андрій Садовий звернувся листом до Міністра оброни України Андрія Загороднюка щодо поширеної в ЗМІ інформації про продаж будівлі Будинку офіцерів, яка розташована на вулиці Театральній, 22.

«Минулого тижня засобами масової інформації була поширена інформація щодо продажу будівлі Будинку офіцерів, яка розташована на вулиці Театральній, 22 у місті Львові. Це повідомлення глибоко схвилювало активних містян та істориків. Справа в тому, що будівля Будинку офіцерів займає особливе місце не лише в історичному центрі Львова, але і в серці львів’ян.

Ця будівля була збудована у 1855 році з ініціативи членів Головної Руської ради, як осередок для збереження українства в Австро-Угорській імперії. В ній билось серце українського Львова, утверджувались підвалини боротьби за незалежність у XX столітті.

Тому для львів’ян дуже важливо, щоб будівля не втратила свого історичного призначення та продовжила служити для того, щоб гуртувати і всесторонньо сприяти розвитку українців та виховувати нові покоління в дусі патріотизму. Молодь, яка отримуватиме натхнення з минулого — вірно служитиме своїй Батьківщині в лавах Збройних сил у майбутньому.

Зі своєї сторони місто готове провести всю необхідну реконструкцію, аби поєднати історичне значення будівлі із сучасними технологіями, спрямованими на культурний, освітній та фізичний розвиток львів’ян різного віку. Зокрема, приміщення будуть використовуватись в інтересах ветеранів Збройних сил України, плануємо відновлення першого українського театру з акцентом на національно-патріотичне виховання, реконструкцію кінозалів та відкриття творчих мистецьких осередків для молоді”, — йдеться у листі.

Фото: ЛМР

 

Коментарі

Позначки: , , ,