У Мінкульті назвали неповагою до працівників культури критику щодо бронювання працівників цирків

Новини 09 Квітня, 2024 19
цирк з тваринами. Фото Цензор.НЕТ

цирк з тваринами. Фото Цензор.НЕТ

Дирекція пересувних циркових колективів України подала на бронювання лише 14 осіб

Глава Міністерства культури Ростислав Карандєєв назвав неповагою до працівників культури останню критику щодо бронювання від мобілізації працівників цирків, ЗМІ та інших закладів.

Про це т.в.о. міністра написав на своїй сторінці у Facebook, пише Четверта студія.

Карандєєв наголосив, що державне підприємство «Дирекція пересувних циркових колективів України» — «не вуличне шапіто, як хтось малює у своїй уяві, а професійний колектив висококласних майстрів своєї справи» і є єдиним закладом, який проводить вистави у найвіддаленіших громадах, де люди не мають можливості відвідувати культурні заходи.

Він повідомив, що «Дирекція пересувних циркових колективів України» подала на бронювання лише 14 людей, що становить менше, ніж 10% від загальної кількості. А 8 працівників цього підприємства служать у ЗСУ.

Заброньовані працівники «Дирекції пересувних циркових колективів України» — це 11 виконавців найскладніших циркових жанрів і ще 3 технічних працівників, які нероздільно пов’язані з артистами та без участі яких вистави просто не відбуваються, – сказав Карандєєв.

«Обов’язок влади — забезпечити сталість та хоча б мінімальну спроможність функціонування такого колективу, як і кожного іншого закладу культури, який, не зважаючи на виклики війни, не припинив свою діяльність, не розбігся по закордонах, а відповідально виконує своє мистецьке мобілізаційне завдання», — додав очільник Мінкульту.

Коментарі

Позначки: ,