У Мінфіні повідомили, як зросте мінімальна зарплата у наступному році

Новини 02 Листопада, 2020 860

Фото ілюстративне з відкритих джерел

З 1 січня 2021 року мінімальна зарплата в Україні зросте до 6 тисяч гривень, а з 1 липня – до 6,5 тисяч гривень.

Про це у Facebook повідомляє пресслужба Міністерства фінансів.

“У держбюджеті закладається поетапне підняття мінімальної заробітної плати, що відповідає наявним економічним умовам. Вже з 1 січня 2021 року мінімальна зарплата зросте з нинішніх 5 тис. грн до 6 тис. грн, а з 1 липня наступного року – до 6,5 тис. гривень. Таке підвищення в загальному підсумку коштує бюджету понад 41 млрд гривень, та забезпечить зростання оплати праці медикам, вчителям та іншим працівникам бюджетної сфери”, – йдеться у повідомленні.

У Мінфіні вважають, що підвищення МЗП стимулює зростання споживчого попиту, забезпечує детінізацію “сірих” зарплат. Це дасть змогу підвищити надходження до бюджету Пенсійного фонду, зміцнити стабільність бюджетної та пенсійної систем, а також поліпшить захист трудових і соціальних прав громадян.

Нагадаємо, голова комітету Верховної Ради з фінансової, податкової та митної політики, народний депутат з президентської фракції Данило Гетманцев заявив, що заплановане на наступний рік підвищення мінімальної зарплати до 6,5 тисяч гривень слід переглянути.

25 серпня Верховна Рада ухвалила закон про збільшення розміру мінімальної заробітної плати до 5 тисяч гривень. На сьогодні мінімальна зарплата у Держбюджеті-2020 закладена на рівні 4723 грн.

Коментарі

Позначки: