У мене зараз більше запитань, аніж відповідей, – Княжицький про справу Шеремета

Новини 17 Грудня, 2019 460
Микола Княжицький

Микола Княжицький

Присутність президента Володимира Зеленського на прес-конференції щодо ходу розслідування справи Шеремета – це вже, фактично, і є тиск на суд.

Про у ефірі “5 каналу Львів” заявив народний депутат України Микола Княжицький, пише Четверта студія.

Нардеп наголосив, що йому не сподобалось те, що поліція дуже часто використовувала багато політичних моментів.

“Бо ці люди засуджували Зеленського, обговорювали політичну ситуацію в Україні. Я теж незадоволений політичною ситуацією в країні, і з політичної точки зору, ми є однодумцями з цими людьми. Але якими чином це може вплинути на те, що вони чинили злочин, я не можу зрозуміти. Це якась антиукраїнська складова, яка, можливо, має справити якесь враження на антиукраїнських людей, але вона не стосується суті справи”, – наголосив Княжицький.

Він також наголосив на іншій складові цієї справи: “Я не розумію мотиву цих людей”.

Княжицький наголосив, що у цей час дестабілізувати ситуацію в країні хотіла Росія.

“Чи означає це, що ці люди є агентами Росії? Ми цього не почули. Навпаки: ці люди воювали, вони – герої війни та волонтери. Може їх замовник – така людина? Теж цього ми не почули. Тому питань у мене зараз більше, ніж відповідей. Я переконаний, що суспільство має тримати цю справу під дуже серйозним контролем”, – сказав Княжицький.

Нагадаємо, один із керівників “Української правди” Павло Шеремет загинув від вибуху вранці 20 липня 2016 року. Йому підклали вибухівку під автомобіль.

У травні 2017 року “Слідство.Інфо” оприлюднило фільм “Вбивство Павла“, зроблений із представниками міжнародної мережі журналістів-розслідувачів OCCRP. У ньому були нові деталі, пропущені слідством, – зокрема, виявлені за допомогою записів із камер відеоспостереження.

Восени 2019 року слідство затримало Владислава та Інну Грищенків (чоловіка “Бучу”, – 24 вересня на Волині, дружину “Пуму” – 5 листопада у Києві). Вони проходили у справі про невдалий замах в Івано-Франківській області на бізнесмена.

Владислав Грищенко заявляв, що слідство пропонувало йому визнати себе винним у справі вбивства журналіста Павла Шеремета.

12 грудня правоохоронці повідомили, що підозрюють у справі Шеремета щонайменше п’ятьох людей: медсестру одного з парашутно-десантних батальйонів Яну Дугарь, лікаря й волонтера Юлію Кузьменко (“Лісу”), музиканта й добровольця Андрія Антоненка, добровольців Владислава та Інну Грищенків (“Бучу” й “Пуму”).

За версією правоохоронців, закладала вибухівку під авто Шеремета Кузьменко, Антоненко допомагав їй, а Дугарь фотографувала на мобільний камери відеоспостереження поблизу місця вбивства Шеремета.

Суд арештував Кузьменко, а Дугарь відправив під домашній арешт.

Коментарі

Позначки: , , ,