У Маріуполі виявили 13 мобільних крематоріїв

Новини 14 Квітня, 2022 53

Окупанти використовують мобільні крематорії і для знищення тіл своїх військовослужбовців

Керівництво Росії наказало нищити будь-які докази злочинів своєї армії в Україні.

Це сталося після широкого міжнародного розголосу геноциду українського народу в Бучі на Київщині.

Тож російські війська розпочали використовувати в Україні мобільні крематорії.

Про це повідомило у фейсбуці Головне управління розвідки Міністерства оборони України, пише Четверта студія.

«Зокрема, в Маріуполі зафіксовано перебування 13 мобільних крематоріїв для здійснення зачистки вулиць від тіл загиблих цивільних мешканців. Усіх потенційних свідків звірств окупанти намагаються ідентифікувати через фільтраційні табори та знищити», – сказано в повідомленні.

Військова розвідка України неодноразово фіксувала факти використання мобільних крематоріїв на території Чернігівської області. Роботу мобільного крематорію противника також виявили в Новоайдарі Луганської області.

Крім того, росіяни використовують мобільні крематорії для знищення тіл своїх військовослужбовців із метою приховування реальної кількості солдатів, які загинули під час агресії проти України та відмови у виплатах сім’ям загиблих.

Дії російської армії підпадають під визначення «геноцид», згідно з Конвенції про запобігання злочину геноциду та покарання за нього та статті 6 Римського статуту міжнародного кримінального суду.

«Російське керівництво й надалі намагатиметься приховувати факти військових злочинів в Україні», – наголосили в Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України.

Коментарі

Позначки: