У лютому долар буде дорожчати, – експерт

Новини 01 Лютого, 2020 758

Ілюстрація / REUTERS

Курс перевищить 25 грн за долар

В Україні з січня 2020 року підвищується курс долара. І, як прогнозують фахівці, в лютому тенденція до ослаблення гривні продовжиться.

Як пише «Четверта студія», про це повідомляє УНІАН.

“У лютому відбуватиметься девальвація гривні. Курс перевищить 25 грн за долар. При цьому зростатимуть коливання валютного курсу. Це викликано негативними тенденціями в економіці України, зростанням політичної напруженості і лібералізацією валютного ринку, яку проводить Нацбанк”, – розповів  кандидат економічних наук Олександр Хмелевський.

Вадим Бардась, аналітик Європейського інвестиційного центру, також зазначив, що в лютому на курсоутворення впливатиме багато факторів – зокрема, уповільнення обсягів експорту недорогоцінних металів такур збільшення їхніх закупівель з-за кордону, скорочення експортних поставок агропродукції через зниження темпів зростання в сільському господарстві. Але, в той же час, до України почали придивлятися інвестори для довгострокових вкладень, що допоможе зберегти гривні стабільну позицію.

“З огляду на м’яку монетарну політику світових центральних банків і схильність інвесторів до ризикових активів, потік боргового капіталу продовжиться і курс долара в Україні в лютому поточного року коливатиметься в діапазоні 24-25 гривень з поступовим зростанням до верхнього значення коридору”, – вважає Бардась.

 

Коментарі

Позначки: , , , ,