У Львові з’явиться Дім милосердя для безхатченків та нужденних

Новини 10 Листопада, 2017 647

Ілюстративне фото

Притулок розташований на вул. Мазепи, 48.

В цю неділю, 12 листопада, у Львові освятять Дім милосердя для безхатченків та найбільш потребуючих міста. О 15.00 Архієпископ Мечислав Мокшицький звершить Святу Месу, після якої освятить Притулок, що розташований на вул. Мазепи, 48. Про це інформує прес-служба ЛМР.

“Це осередок для безхатченків і бідних, яким опікується Згромадження Братів Альбертинців у Львові. Проект Дому милосердя охоплює створення будинку, де проживатимуть до 40 чоловіків, а також благодійної кухні, де щоденно готуватимуть близько 300 обідів для найбільш потребуючих осіб Львова. Окрім того, комплекс включатиме лазню, що зможе обслуговувати до 40 осіб щоденно. В наступних планах Центру також створення майстерні на 15 робочих місць для мешканців Дому милосердя, ” – йдеться у повідомленні.

Опікуватись Домом милосердя будуть брати-альбертинці та сестри-альбертинки, які відтепер працюватимуть у Львові.

Довідка

Чернечі згромадження братів Альбертинців та сестер Альбертинок належать до францисканських згромаджень, що відрізняються любов’ю до вбогості та служіння  бідним. Перший альбертинський притулок у Львові був створений у 1892 році. До закінчення Другої світової війни брати-альбертинці й сестри-альбертинки провадили активну соціальну роботу серед вбогих і неповносправних на території Львівської Архідієцезії. Зараз на запрошення Архієпископа Мечислава Мокшицького, Митрополита Львівського Римо-католицької Церкви, це згромадження повернулось для відновлення цієї праці на Львівщині.

Окрім Львова, Згромадження Братів Альбертинців працює з бідними і безхатченками у Запоріжжі, а жіноче згромадження в Україні має ще одну спільноту у с. Плебанівка Вінницької області.

Коментарі

Позначки: , ,