У Львові зоозахисники врятували лелеченя, яке випало з гнізда (ФОТО)

Новини 12 Червня, 2021 63

У Львові зоозахисники врятували лелеченя, яке випало з гнізда

Ввечері, 10 червня, у львівську “Домівку врятованих тварин” привезли лелеченя. Пташка, яка вилупилась менше тижня тому, випала з гнізда.

Про те, чим годують пташеня та коли його випустять у дику природу Суспільному розповів керівник притулку Орест Залипський, пише Четверта студія.

Надвечір до волонтерів зателефонували рятувальники та повідомили, що з гнізда на подвір’я будинку впало лелеченя. Власниця обійстя передала пташку до “Домівки”.

“Стан пташеня нормальний, фізично воно здорове. Йому десь до тижня часу. Годуємо його що дві години в дзьобик, зараз їсть маленьку, дрібно порізану рибу”, — каже Орест Залипський.

Повертати у гніздо лелеченя волонтери не зважились, адже це могло зашкодити птахові.

“Коли падають такі маленькі, то вони дуже рідко виживають. Часто лелеки самі позбавляються своїх дітей, через те що мало кормової бази, тим більше цього року і друге, що їм було просто забагато пташенят”, — додає волонтер.

За словами Ореста Залипського, коли лелеченя підросте та здобуде усі необхідні для виживання навички, зокрема навчиться ловити жаб та мишей, його відпустять у дику природу. Найімовірніше, що це станеться восени або навесні.

Коментарі

Позначки: