У Львові знову заговорили про будівництво вулиці Ряшівської

Новини 09 Жовтня, 2021 1 273

У Львові знову заговорили про будівництво вулиці Ряшівської.

Про це пише Четверта студія з посиланням на партію “Варта”.

“Пригадуєте, ще у 2009-му році, до Євро2012, місто пообіцяло збудувати нову дорогу на вулиці Ряшівській, яка б дала змогу швидко доїхати від аеропорту до стадіону “Арена Львів”? Нову дорогу планували збудувати завдовжки у 3,4 кілометри, з чотирма смугами, а також тут мали передбачити нові автобусні та тролейбусні сполучення. Це б дало змогу поєднати два райони: Залізничний та Сихівський, а також розвантажити автомобільні шляхи”, – йдеться у повідомленні.

Спочатку нову дорогу планували закінчити до 2012-го, потім термін будівництва продовжили ще на два роки. А зараз місто й взагалі забуло про свої обіцянки. При цьому проєктно-кошторисну документацію на будівництво вулиці Ряшівської замовили ще у 2011-му році, а будівельні роботи встигли виконати на 15%.

Депутати від “ВАРТИ” звернулися до міського голови з проханням перерахувати проєктно-кошторисну документацію відповідно до реальних цін 2021-го року, переглянути проєкт та розпочати його реалізацію у дві черги: на першому етапі від вулиці Ряшівська до вулиці Любінська; на другому етапі – від Любінської до Кульпарківської.

“Розподіл такого масштабного проекту на дві черги дасть можливість оптимізувати роботу та ресурси: час витрачений на очікування викупу необхідних земельних ділянок містом, можна компенсувати роботою над першою чергою проекту. У майбутньому Ряшівська зможе стати альтернативою кільцевій та поєднати два райони: Залізничний та Сихівський”, – пояснює Юрій Мартинюк, голова фракції “ВАРТА” у Львівській міській раді.

Коментарі

Позначки: , ,