У Львові знову відновлять смугу для громадського транспорту на Липинського (ВІДЕО)

Новини 26 Червня, 2020 1 014

Скриншот відео/Суспільне

Смугу для громадського транспорту на вулиці Липинського планують відновити. Про це повідомив начальник міського управління транспорту Орест Олеськів. За його словами, загалом протяжність смуг для громадського транспорту в місті – 15 кілометрів.

Як пише «Четверта студія», яка вартість таких смуг та чи є вони ефективними – повідомляє Суспільне.

Як зазначається, на вулиці Липинського нещодавно ліквідували смугу для громадського транспорту, бо проїзд для приватних автомобілів був ускладнений.

Микола Кудільчак водить машину впродовж 12 років. Каже, що він проти окремих смуг для громадського транспорту.

Скриншот з відео/Водій Микола Кудільчак

“Вони трошки корки створюють. Без них, без смуг громадського транспорту, було набагато легше і краще водити”, – каже Микола Кудільчак.

“На Липинського та сама історія — виїзд зі Львова, артерія, не можна так. Краще би, якщо руху автобуса заважають машини, то зробити кишеньки для паркування, де зупинки. Машина проїхала, автобус, згідно правил, поїхав далі”, – каже водій Олександр Качмар.

Скриншот з відео/Водій Олександр Качмар

На проспекті Чорновола також є смуга для громадського транспорту. Водії маршруток кажуть, смуга для громадського транспорту потрібна, аби вони встигали їхати за графіком.

“У загальному вони потрібні, але треба врахувати завантаженість міста і прорахувати чи вони в даний момент потрібні. Може, десь треба розширити дороги, бо люди стоять по півдня, щоб попасти на роботу і додому. Коли я за кермом автобуса – мені підходить, коли я за кермом легкового автомобіля – мені не підходить”, – каже водій маршрутки Олег Петровський.

Скриншот з відео/Водій автобуса Олег Петровський

“Смуги залишати потрібно, бо не будемо встигати по графіку. Буде маса машин і не об’їдеш нікуди”, – каже водій маршрутки Ярослав Зінків.

За словами керівника міського управління транспорту Ореста Олеськіва, загалом в місті є 15 кілометрів смуг для громадського транспорту. А смугу на Липинського, яку ліквідували, планують повернути знову, після завершення ремонту на вулиці Хмельницького. Питаємо у Ореста Олеськіва, скільки такі зміни коштуватимуть міському бюджету.

“Наскільки ми моніторили по смузі на проспекті Чорновола, то вартість таких робіт складає близько 20 тисяч гривень – це нанесення розмітки і встановлення дорожніх знаків. Там є більше 3 кілометрів дороги. Завдяки цим заходам на різних ділянках вдалося прискорити, якщо ми говоримо про проспект Чорновола, то рух громадського транспорту на цій ділянці пришвидшився більше ніж на 5 хвилин”, – каже Орест Олеськів.

А експерт із питань транспорту Дмитро Мелех вважає смуги для громадського транспорту неефективними.

Скриншот з відео/Експерт з питань транспорту Дмитро Мелех

“Як правило у нас у місті ділянки доріг, де виділено місця для громадського транспорту складаються із 4 смуг — по 2 смуги у кожному напрямку. І якщо одна смуга виділена для громадського транспорту, то лише одна залишається для транспорту загального користування, тому на мою думку це не є ефективно, оскільки громадського транспорту є набагато менше, ніж транспорту загального призначення”, – каже Дмитро Мелех.

Окрім цього, за словами Дмитра Мелеха, вирішити питання заторів у Львові можна за допомогою інших дорожніх знаків, шляхом об’їзду та будівництвом додаткових споруд.

Більше новин читайте на телеграм-каналі Четвертої студії, а також у спільноті “Новини Львова”.

 

Коментарі

Позначки: , , ,