У Львові зніматимуть фільм про бандитські 90-ті роки

Новини 25 Листопада, 2020 318

Фото: Олег Сенцов/ФБ

Олег Сенцов приїде до Львова знімати фільм

Днями відомий український кінорежисер Олег Сенцов завершив знімати сцени нового ігрового фільму “Носоріг” у Кривому Розі та збирається до Львова.

Як пише «Четверта студія» з посиланням на сайт 032.ua, про це Сенцов повідомив на своїй сторінці у соцмережах. Із його слів, з 24 листопада знімальна група почала переїзд до Львова. Саме тут відбудеться останній знімальний тиждень.

“Носоріг” має бути повнометражним ігровим фільмом, що розповідає про бандитські 90-ті роки. Головний герой – колишній молодий бандит. Він згадує своє життя та розуміє, що усі події у його житті були з якоюсь метою. Його завдання – зрозуміти до чого він готовий тепер.

Зазначимо, 2013 року фільм обрали у Держкіно для державного фінансування на 3,9 млн грн (загальний бюджет становив 8,1 млн грн). Але через незаконне ув’язнення режисера в Росії, виробництво заморозили. Після повернення Олега Сенцова на Батьківщину, він узявся за роботу з новими силами.

9 липня 2020 року стало відомо, що “Носоріг” отримає 25 млн грн держпідтримки – це половина від загального бюджету стрічки. Іншу частину коштів надав німецький кінофонд Medienboard Berlin-Brandenburg і Польський кіноінститут, у жовтні фільм отримав фінансування від Європейського фонду підтримки спільного кіновиробництва та прокату кінематографічних та аудіовізуальних робіт EURIMAGES.

 

#носоріг. Зйомки у Кривому Розі закінчилися. Дуже дякую цьому місту та його мешканцям за допомогу в реалізації нашого проекту. Завтра «Носоріг» починає переїзд до Львова, на останній знімальний тиждень.

Опубликовано Олегом Сенцовым Понедельник, 23 ноября 2020 г.

 

Коментарі

Позначки: , , , ,