У Львові значно збільшилась кількість поховань

Новини 06 Квітня, 2021 767

Фото ілюстроване з відкритих джерел

Кількість поховань на кладовищах Львова з початку року суттєво збільшилась, у порівнянні із аналогічним періодом 2020 року.

Про це пише Четверта студія.

Зокрема, за інформацією ЛКП «Виробничо-реставраційний комбінат обрядовий послуг», у місті значно зросла кількість поховань померлих через пневмонію.

Так, якщо минулого року у період із січня по березень було поховано 15 людей, що померли від пневмонії, то цього року ця кількість зросла до 70. Також на львівських кладовищах з початку року вже поховано 166 людей, що померли через коронавірусу.

«Станом на сьогоднішні збільшується кількість захворювань на COVID-19. Відтак, збільшується кількість і поховань, у зв’язку із тим, що люди вмирають від коронавірусу. Ми маємо на сьогодні цифри, які вражають у негативному сенсі, тому що кількість поховань у нас значно збільшилась і від пневмонії, і від COVID-19, і загальна кількість поховань є набагато більшою”, – повідомила заступник мера Ірина Маруняк.

За її словами, якщо у 2020 році за день ховали 18-22 людей, то тепер, починаючи від грудня, січня, лютого, березня, ми ховаємо по 30-35 людей. Але треба також зважити, що, я думаю, кількість свідоцтв про поховання є більшою, тому що людей також ховають і в селах, які є біля міста Львова. Тому це є тільки статистика поховань, яка є в місті. Але навіть вона є невтішною.

“Якщо порівнювати перший квартал минулого року і цього, то кількість поховань у нас збільшилась на 266 людей. Тобто ми поховали більше людей, ніж у 2020 році. Наступне – поховання померлих від пневмонії, у порівнянні із минулим роком, збільшилось на 55 людей: було 15 осіб у першому кварталі 2020 року, натомість у 2021 році – 70. До того ж, хворих на COVID-19 у 2021 році є похованих 166 людей, а у 2020 році за перший квартал не було жодної людини, яку ми ховали, яка померла від коронавірусу», – зазначила заступниця міського голови з питань житлово-комунального господарства Ірина Маруняк.

Коментарі

Позначки: , ,