У Львові злиють в туалет 136 мільйонів гривень

Новини 14 Травня, 2024 236

Незабаром місто Львів оплачуватиме роботу транспортних підприємств за кілометр

На оплату транспортної роботи ЛКП «Львівелектротранс» планують скерувати 136 млн грн із міського бюджету. Про це йшлося на засіданні комісії транспорту, зв’язку та міської мобільності.

Про це пише Четверта студія з посиланням на партію “Варта”.

За словами голови комісії Ігоря Зінкевича, першочергово на оплату за кілометр переходить ЛКП «Львівелектротранс», а згодом – автотранспортні підприємства.

“На сьогодні ми допрацьовуємо систему е-квитка, який би збалансував витратну частину з дохідною. На жаль, кібератака на систему призвела до відтермінування чергового кроку, а саме, перехід на оплату за кілометр, в тому числі, абонемент і пересадковий квиток. На початку року у нас було заброньовано 400 млн грн, з них 136 млн піде на покриття транспортної роботи підприємства до кінця року. У департаменті мобільності обіцяють запровадити пересадковий квиток в червні», – зазначив Ігор Зінкевич.

Також під час комісії транспорту депутати вкотре піднімали питання продовження роботи громадського транспорту у вечірні години.

“Нас запевнили, що електротранспорт уже працює до 22.00. Однак будемо наполягати, щоб весь транспорт в місті, в тому числі маршрутні автобуси, продовжили свою роботу до 23.00, аби мешканці могли комфортно добиратись додому», – підкреслив Ігор Зінкевич.

Коментарі

Позначки: , , ,