У Львові злочинна група заволодівала квартирами одиноких осіб

Новини 18 Серпня, 2023 1 296

Правоохоронці уже розслідують справу

У Львові стало відомо про викриття львівськими правоохоронцями злочинної групи осіб, які майстерно заволодівали квартирами одиноких осіб.

Про це ІВ Четверта студія повідомили у адвокатських колах Львівщини.

Нехитрими шахрайськими діями ділки підробляли заповіти, а також через фіктивне встановлення родинних стосунків із померлими власниками квартир подавали нотаріусам справжні рішення судів про визнання їх родичами, що давало їм можливість безперешкодно, за відсутності інших спадкоємців, спадкувати майно померлих.

Однак, родичі померлих осіб виявили змову і звернулися до правоохоронних органів.

Одна з них, жителька одного із сіл області Марія Пелек, звернувшись у П’яту нотаріальну контору виявила, що її померла одинока сестра залишила заповіт на зовсім невідомого їй Євгена Файзуліна, уродженця Донецької області, який ніякого відношення до сім’ї немає.

Будучи впевненою у незаконності такого заповіту, Марія Пелек у судовому порядку довела його недійсність і вже була впевнена у повній перемозі.

Однак хитрі ділки за час, поки жінка поневірялась по судах, оформили на Євгена Файзуліна фіктивний борг, у рахунок якого приватний виконавець швидко через ДП «Сетам» продав ще не успадковану Марією Пелек квартиру такій собі Наталії Грегораш.

На щастя, Залізничний районний суд міста Львова скасував продаж цієї квартири, визнавши грубі порушення при проведенні аукціону. Однак сторона, яка програла наполегливо намагається скасувати таке рішення через Львівський апеляційний суд (справа розглядається колегією суддів Мікуш Ю.Р., Савуляк Р. В. та Приколоти Т.І.).

За дивним збігом обставин, Наталія Грегораш зареєстрована за однією адресою з паном Олегом Грегорашем, який теж є фігурантом  кримінального розслідування у цій справі.

Ось такі кримінальні таланти вдосконалюють свою «майстерність» на Львівщині, очевидно не без допомоги місцевих «помічників».

Станом на зараз, список таких осіб розширюється і конкретні прізвища адвокати, які захищають інтереси потерпілих осіб у вказаних справах, нададуть журналістам ІВ Четверта студія найближчим часом.

Цікаво, що переважна більшість махінацій із квартирами відбувалась на території Залізничного і Франківського районів міста Львова.

Прикметно, що виявлені злочини будувалися за класичною схемою за участю не лише простих «жителів» Донецької області, але й поважних осіб Львівщини.

Коментарі

Позначки: , ,