У Львові зібрали 150 тисяч підписів на підтримку локальних виробників (ВІДЕО)

Новини 10 Червня, 2021 303

Разумков у Львові, фото Львівська обласна рада

У Львові представники Федерації роботодавців України передали голові Верховної Ради Дмитру Разумкову 150 тисяч підписів, зібраних на підтримку законопроєкту №3739. Він спрямований на те, щоб у публічних закупівлях хоча б частина товару була українського виробництва. Підписи зібрали підприємці та працівники львівських заводів.

Про це пише Четверта студія з посиланням на Суспільне.

Новий трамвай, 50 нових тролейбусів та 10 автобусів минулоріч виготовили на львівському “Електроні”. Також отримали замовлення у приватного інвестора на 200 електробусів.

“Йде серія трамваїв на Львів. Для Львова 10 штук замовили. А далі сподіваємось на електробуси. То є наш львівський ексклюзив. Ніхто таке більше не робить”, — каже електрозварювальник Степан Камінський.

Такі автобуси є повністю комп’ютеризованими.

“Управління все йде електронікою. Повне. Вона контролює повністю все. Якщо є якісь поламки, воно видає все на екран”, — каже електромонтажник Іван Журавель.

За словами директора “Електрону” Юрія Бубеса, на підприємстві можуть зробити більше, але для цього потрібне сприяння законодавців. Зокрема необхідно ухвалити законопроєкт №3739 у другому читанні.

“Величезна державна підтримка іншими країнами своїх виробників зумовлює їхні переваги навіть у ціні, в той же час такі законопроекти, які є про локалізацію, зміни до митних і податкових законодавств, вони дадуть хоча би якусь преференцію для національної економіки, для український виробників. І цим вони зумовлять збільшення кількості робочих місць”, — каже директор концерну “Електрон” Юрій Бубес.

Задля підтримки законопроєкту 150 тисяч людей, які працюють на підприємствах, зібрали підписи. Їх передали у коробках голові Верховної Ради України Дмитру Разумкову.

“Є фракції, які підтримують цей законопроєкт, є ті, які займають іншу позицію. Достатньо велика кількість правок подана до цього законопроекту. Тільки він буде готовий до розгляду, коли ми зможемо це зробити, я його підтримаю. Ми побачимо його в стінах Верховної Ради”, — каже Дмитро Разумков.

На Львівському бронетанковому ремонтному заводі теж очікують від Верховної Ради прийняття закону. Він стосується української оборонки. Це Закон України “Про реформування державних оборонних підприємств”.

“На сьогоднішній день ми є державним підприємством, а відповідно до цього закону буде перетворення в акціонерне товариство. Це дозволить нам залучати і приватний бізнес до нас, і міжнародні інвестиції”, — каже директор державного підприємства “Львівський бронетанковий завод” Віктор Андрощук.

Дмитро Разумков перебуватиме з візитом на Львівщині ще завтра. Він відвідає два форуми у Львові та поспілкується із військовими на Яворівському полігоні.

Коментарі

Позначки: ,