У Львові жертвами хамів-контролерів стали військові з Дніпра

Новини 10 Жовтня, 2020 4 464

Фото: ФБ/Варта 1

Львів’яни обурюються хамською поведінкою контролерів “Львівелектротрансу” які поводяться, як «гопники»

У Львові контролери «Львівелектротрансу» вже неодноразово  ставали «антигероями» соцмереж, де оприлюднювалися факти їх неправомірної та хамської поведінки стосовно пасажирів.

Як пише «Четверта студія», про черговий кричущий факт нахабної та хамської поведінки контролерів, які дозволяли собі принижувати та хамити військовослужбовцям, а  також пасажирам-львів’янам, які за них заступилися – у дописі Анна Джунківська у ФБ.

Текст допису публікуємо повнотекстово.

«Моя сестричка  Tanya Marushka, разом із чоловіком, стали свідками вражаючої поведінки контролерів “Львівелектротранс” щодо військових, які приїхали з Дніпра. Чоловік моєї сестри не хотів полишати цього просто так і вирішив викликати поліцію. Натомість, на них налетіла “група підтримки” контролерів, а по факту незрозуміла зграя гопників.

Ось історія з перших вуст: повертались сьогодні (йдеться про 9 жовтня) о 20:07 із чоловіком у кінці робочого дня додому у трамваї № 1152 (номер вагону), який їхав по маршруту №9. На зупинці пл. Франка в трамвай увірвалось два контролери, як згодом нам вдалось з’ясувати номери їхніх жетонів №052 і №049.

Зрозуміло, вони одразу приступили, до виконання своїх обов’язків. Не знаю чому їх вчить на тренінгах міськрада та «Львівелектротранс», але виглядали вони як цербери (це моє суб’єктивне враження).

На середній площадці біля нас їхали військові у формі. Було очевидно, що вони з іншого міста. З їх розмови ми зрозуміли, що вони із Дніпра.

Один з них безуспішно намагався зісканувати QR-код. Вийшло у нього лише з третього разу і після того, як ми підказали, де робочий код, бо й самі ним скористались.

Інші сиділи з грошима і чекали, ймовірно, на кондуктора (бо в них в Дніпрі так це працює). Зрозуміло, що контролери накинулись на чоловіків. Логічним було б поцікавитися, оскільки вони військові, то можливо мають посвідку, яка дає право на безкоштовний проїзд. Але логіка і тактовність – не про цей випадок. Контролери без зайвих запитань і без пояснень почали вимагати оплатити штраф у досить агресивній формі, чинили психологічний тиск на пасажирів.

За військових спершу заступився один з пасажирів, який почав просити в них маршрутний лист, проте контролери від чоловіка відмахнулись. І тут – увага, а чому це контролер не хоче показувати маршрутний лист? Пізніше відповідь підкаже поліція!

Зрештою, під тиском контролера і неочікуючи, ймовірно, такого натиску один з військових заплатив штраф. У військового, що придбав квиток через Приват 24 також вимагали штраф, мотивуючи це тим, що він придбав квиток під час контролю.

Ми з чоловіком вирішили заступитись за чоловіків з іншого міста. Ми пропонували контролерам самим пересвідчитись, що QR-код не робочий. І тут контролер запитує: “А ви може військовий? Ви маєте право на безкоштовний проїзд”. Попросив документ. Чоловік його пред’явив і на наступній зупинці військові вийшли.

Проте ми не хотіли лишати безкарним таку хамську і бикувату поведінку працівників комунального підприємства, які за наші гроші отримують зарплату, а поводяться як бандюги із якогось підворіття.

Чоловік попросив у них посвідчення, номер жетону і маршрутний лист. Посвідчення пред’явили, помахавши ним перед носом секунду, номер жетонів ми запам’ятали, пред’явити маршрутний лист відмовились, бо вони, з їх слів, не зобов’язані його пред’являти.

Увага! Відмовилися пред’явити вже вдруге!

Чоловік викликав поліцію, а контролери перейшли у наступ і почали нам погрожувати, що ми співучасники, що ми допомогли втекти чотирьом “зайцям”, що ми чинимо злісну непокору і вони можуть нас затримати, мотивуючи це наявністю якогось там жовтого посвідчення дружинника, також помахавши ним у нас перед носом. От так називається відстоювання своєї та чужої честі та гідності та іміджу міста на думку працівників Львівелектротранс.

Перед зупинкою пл. Кропивницького одному з контролерів зателефонували і він по телефону сказав, що до нього викликали поліцію і вони на наступній зупинці виходять. Ми вийшли із контролерами на пл. Кропивницького із надією побачити там патрульних, проте нас там вже чекала “підмога” для контролерів, із трьох осіб дуже підозрілого вигляду та, ймомірно, напідпитку.

Особи ці одразу перейшли у наступ, не відрекомендувавшись, почали чинити на нас психологічний тиск, провокували нас на конфлікт, провокували на фізичний вплив по відношенню до них, називали нас “рагулями” та “москалями”.

Поміж тим під час розмови із нами контролери встигли поділитись із цими невідомими особами коротким змістом інциденту, звинувативши нас у тому, що ми злочинці. Усе це у брутальній і хамській формі. При цьому вони постійно повторювали, що в них увімкнені камери.

Я знаю, що за потреби чоловік зможе постояти і за мене і за себе, навіть незважаючи на те, що їх було п’ятеро, але нам було зрозуміло, чого вони добиваються, махаючи у нас перед носом руками та перебиваючи і погрожуючи. Зрозумівши, що нас вони не спровокують, бо ми апелюємо до здорового глузду і свої прав, вони помаленьку почали зливатись в сторону скверу. Вслід обізвали нас “москалями” і “сепаратистами”, а на останок послали на “х..”.

За 10 хв до нас передзвонив патрульний, ми пояснили ситуацію. Пояснили, чому ми їх не дочекались на місці, адже залишатися з цією зграєю гопників не дуже хотілося. Страшно було навіть телефон дістати, аби не розбили. Патрульні перепросили, що не встигли, бо це піший патруль.

Зі слів патрульних у контролерів робочий день закінчується о 20.00. Може тому ці контролери вперто відмовлялися показати маршрутний лист? Може вони після 20 год “зайців” ловлять для себе?

Сестра з чоловіком залишили скаргу на “Гарячій лінії міста Львова”.

https://www.facebook.com/annanovyk/posts/3434727056608482

Підсумую, ми завжди платимо за проїзд, ми були свідками адекватної і коректної роботи контролерів “Львівелектротрансу”. Ми не толеруємо безквитковий проїзд, але в той же час ми не толеруємо таку хамську і неадекватну поведінку працівників Львівелектротрансу особливо по відношенню до військових.

Уявіть яке враження склалося у військових з Дніпра про Львів і львів’ян… То як? Львів відкритий і дружній?», – зазначається у дописі Анна Джунківська у ФБ,

Як повідомлялося, у Львові контролери «вибивають» штраф з пасажирів.

 

Коментарі

Позначки: , , , , , , , ,