У Львові згадали події Майдану

Новини Кенцало Юра 20 Листопада, 2018 63

Сьогодні, 20 листопада, відбулась зустрічі з громадськістю на тему: «Майдан – момент, що змінив хід історії».

У межах зустрічі історики, експерти, представники громадськості та учасники тогочасних подій обмінялись думками щодо передумов Революції Гідності, її вплив на історичний хід подій та уроки, що варто взяти на озброєння наступним поколінням.

«Студентське братство ще до Майдану мало досвід протистояння з владою. Ми готувалися до загострення подій, брали участь в акціях за асоціацію з ЄС та недосипали ночі ще за кілька днів до Майдану. Майдан був громадським, і перш за все, студентський без партійної символіки. Там зароджувалась взаємопідтримка і згуртованість. Перший приїзд до Києва в межах Євромайдану припав на побиття студентів і це стало ще більшим стимулом до боротьби, однак ми тоді не мали найменшого уявлення, як далеко зайде тодішня влада, аби не допустити розвитку держави», – зазначив координатор громадської ради Майдану, співкоординатор Львівського Євромайдану Борис Пошивак.

Під час дискусії учасники зустрічі наголосили на важливості процесів утвердження в Україні ідеалів свободи та демократії.

Окрім того, закцентували увагу на необхідності збереження та донесення до сучасного і майбутніх поколінь об’єктивної інформації про доленосні події в Україні початку XXI століття.

У Львові згадали події Майдану. Фото прес-служба ЛОДА.

У Львові згадали події Майдану. Фото прес-служба ЛОДА.

Зустріч до Дня Гідності та Свободи «Майдан – момент, що змінив хід історії»

Опубліковано 4studio Вівторок, 20 листопад 2018 р.

Коментарі

Позначки: , ,