У Львові заявили про необхідність добудови Центру оперативного реагування на злочини

Новини 01 Лютого, 2021 209

У Львові заявили про необхідність добудови Центр оперативного реагування на злочини

У межах проєкту планується закупівля камер відеоспостереження для Львова та низки іншого обладнання для патрульних

Обласні депутати Львівщини вимагають пришвидшити процес реалізації міжнародного проєкту «Створення системи швидкого реагування на інформацію про злочини та події Львова».

Про це інформує прес-служба Львівської обласної ради, пише Четверта студія.

Проєкт, який виграв грант у рамках програми Польща-Білорусь-Україна 2014-2020 ще у 2018 році, передбачає завершення будівництва нової адміністративної будівлі львівської поліції на вул. Стрийській, у якій буде розташований центр оперативного реагування на злочини, а також ремонт відділів поліції та закупівлю техніки.

Однак досі основні роботи не розпочалися.

Про це йшлося сьогодні, 1 лютого, під час спільного засідання комісії з питань євроінтеграції, міжнародного та міжрегіонального співробітництва та комісії з питань правоохоронної, антикорупційної діяльності та військових формувань.

Проєкт на 90% фінансується Європейським Союзом. Загальний бюджет грантового проєкту – 6 млн євро.

В межах проєкту планується закупівля камер відеоспостереження для Львова та низки іншого обладнання для патрульних.

Також передбачено придбання поліцейським нових автомобілів: для виїзної криміналістичної лабораторії; для довезення поліцейських оперативно-раптової дії на місце подій; для розгортання виїзного командного штабу для контролю та безпеки під час проведення масових заходів.

За умовами грантової угоди, 10% від усієї суми, тобто 600 тис. євро на реалізацію проєкту має забезпечити українська сторона.

Частину коштів планували виділити Головне управління Нацполіції України та обласна рада.

«Це є важливий іміджевий проєкт Львівської області. Нам важливо все ж таки реалізувати його, щоб не підвести наших міжнародних партнерів, які повірили в нас, у те, що ми можемо здійснити такий великий інфраструктурний проєкт. Тому, звертаючись до керівників проєкту, Нацполіції у Львівській області, просимо максимально пришвидшити проведення необхідних тендерів, розпочати ремонтні роботи у відділах поліції, закупити техніку та найважливіше – добудувати адміністративну будівлю на вул. Стрийській. Зі свого боку обласна рада, яка підписала меморандум про співпрацю щодо цього проєкту, вам усіляко сприятиме та виконуватиме свої зобов’язання. Зараз гостро стоїть питання  – зрушити з місця реалізацію цього проєкту», – наголосив голова комісії з питань правоохоронної, антикорупційної діяльності та військових формувань Назарій Сумало.

Коментарі

Позначки: , ,