У Львові затвердили програму діагностики, протезування та реабілітації глухих та слабочуючих дітей

Новини 01 Грудня, 2021 75

Сьогодні сесія Львівської міської ради затвердила міську програму діагностики, протезування та реабілітації глухих та слабочуючих дітей, у тому числі з вадами мовлення на 2021-2023 роки.

Про це пише Четверта студія з посиланням на прес-службу ЛМР.

Ця програма має на меті забезпечити дітей з порушеннями слуху та мовлення технічними засобами корекції слухової функції, вибором тактики реабілітації.

«У Львові на обліку перебуває: 54 дитини, які, відповідно до висновку сурдолога, потребують слухопротезування системою кохлеарної імплантації; 84 дитини, які потребують якісних слухових апаратів; 37 дітей, які потребують мікроотохірургічних втручань у зв’язку з хронічними захворюваннями вух.

Кохлеарна та кісткова імплантація – вкрай дороговартісний метод лікування, тому для більшості громадян, які її потребують, вона є недоступною. Орієнтовна вартість системи кохлеарної імплантації за курсом НБУ станом на 2021 рік становить приблизно 797 тис. грн., системи кісткової провідності з системою фіксації – 304 тис. грн., слухових апаратів варіює від 20 тис грн до 108 тис грн», – йдеться у програмі.

Коментарі

Позначки: