У Львові затримали члена поліцейської комісії Главку при отриманні хабара

Новини 27 Вересня, 2018 342

Фото ілюстративне з відкритих джерел

Отримав 500 доларів за «голос»

У Львові під час отримання грошей від кандидата на службу в поліцію затримали члена поліцейської комісії Головного управління Національної поліції у Львівській області, представника громадськості Володимира Марусяка.

Про це повідомляє на своїй сторінці у facebook журналіст, член поліцейської комісії ГУ Нацполіції у Львівській області Вікторія Балицька.

«26 вересня був затриманий під час отримання грошей член поліцейської комісії ГУНП у Львівській області, представник громадськості, Володимир Марусяк. Ця комісія проводить відбір кандидатів на службу в поліцію шляхом співбесіди. Мені не відомі подробиці. Знаю лише те, що йому передав гроші родич кандидата на посаду опера, начебто, за позитивне голосування за нього після співбесіди 25 вересня. Власне, під час передачі 500 доларів Володимир був затриманий співробітниками Управління захисту економіки», – повідомляє журналіст.

Вона також зазначає, що Володимир Марусяк переконаний, що його підставили.

«Не можу це ніяк коментувати бо мені не відомі подробиці. Зараз Володимир Марусяк затриманий. Орієнтовно у п’яницю обрання запобіжного. Тоді й, думаю, зможемо почути його версію детальніше», – пише Балицька.

У дописі йдеться, що «стосовно кандидата, за підтримку якого начебто давали хабар: звичайний юнак, на питання по законодавству відповів, якихось сумнівів у його мотивації та готовності працювати поліцейським не викликав. Відтак одноголосно (5 голосів) був рекомендований для служби в поліції. Нічого підозрілого під час співбесіди із ним не було».

Довідково. Діяльність поліцейської комісії регламентується 51 ст. закону України «Про Національну поліцію». У ГУНП у Львівській області до її складу входять Микола Величкович Роман Рибіцький Сергій Богданов, Volodymyr Marusiak, Вікторія Балицька. В.Марусяк та В.Балицька є представниками від громадськості. В.Балицька є головою цього колегіального органу.

Коментарі

Позначки: , , ,