У Львові зареєстрували петицію про запровадження єдиних проїзних квитків у комунальному транспорті

Новини 15 Жовтня, 2020 390

Ілюстрація: Твоє місто

Львів’янин зареєстрував петицію щодо створення єдиних проїзних квитків для електротранспорту та комунальних автобусів міста. Проголосувати за петицію можна за посиланням.

Як пише «Четверта студія» з посиланням на «Сихів Медіа», мешканці Львова змушенні ледь не щодня зіштовхуватись з наявністю складних маршрутів, коли з однієї частини міста без пересадок неможливо добратись в іншу, та проблемою оплати при пересадках.

Користувачі громадського транспорту міста, які їздять комунальними автобусами (АТП №1) та трамваями чи тролейбусами (ЛКП “Львівелектротранс”) з пересадкою з автобусу на трамвай/тролейбус та навпаки, не мають можливості оплачувати проїзд за допомогою проїзних квитків (місячних або квартальних). Такі квитки є типовою практикою у європейських країнах, яку не важко реалізувати, але її досі немає у Львові.

За словами автора, це стає причиною відмови користувачів ГТ здійснювати поїздки з пересадками, адже окрема оплата готівкою в двох маршрутах складає 14 гривень в одному напрямку. Тобто, містяни, які їздять на роботу з пересадками, витрачають на транспорт майже 600 грн у місяць!

Ціль петиції — розробити та запровадити часові проїзні квитки для автобусних маршрутів, які діятимуть і в електротранспорті.

“Без запровадження місячних та квартальних карток для комунальних автобусів система львівського міського громадського транспорту залишатиметься не достатньо ефективною та надто віддаленою від транспортних систем інших європейських міст, де подібна практика вже існує протягом багатьох десятиліть.” — розповів автор петиції Кубіцький Володимир

Петицію зареєстрували ще 1 вересня, проте до сьогодні вона зібрала лише 52 з 500 необхідних голосів. До завершення збору підписів залишилось ще 16 днів. Віддати свій голос за звернення можна за посиланням.

 

Коментарі

Позначки: , ,