У Львові запрацювала унікальна тактильна виставка у музеї Пінзеля (ФОТО)

Новини 13 Листопада, 2020 1 352

“Пінзель. Тактильна експозиція”, фото 4studio

 

У Музеї Івана Георгія Пінзеля в межах проєкту “Пінзель. Тактильна експозиція” запрацювала однойменна виставка, яка дозволить незрячим відчути на дотик красу робіт Пінзеля, пише 4studio.

Копії 8 скульптур з експозицій Львівської національної галереї мистецтв ім. Возницького та Національного музею у Львові ім. Шептицького готові до експлуатації.

Проєкт “Пінзель. Тактильна експозиція” – це продовження проєкту Pinsel.AR (переосмислення та популяризація спадщини Пінзеля за допомогою інструментів доповненої реальності). Задум реалізує ГО “17”, яка діє в ширших рамках громадської ініціативи MyFutureHeritage, у партнерстві із Львівською національною галереєю мистецтв імені Б.Г. Возницького та Мистецькою радою “Діалог”. Проєкт реалізується за підтримки Українського культурного фонду.

Іван Георгій Пінзель – бароковий скульптор, який впродовж 50-х років XVIII століття створив на землях теперішньої Західної України дивовижні храмові скульптури, пластику настільки високого духовно-емоційного рівня, що вона не перестає промовляти й до сучасної людини. Зібрані, взяті чи врятовані із переважно занедбаних архітектурних середовищ, ці скульптури стали рефлексивною спадщиною сучасності.

Коментарі

Позначки: , , , , ,