У Львові заочно судитимуть керівника правоохоронного органу окупаційної влади

Новини 01 Липня, 2023 107

У Львові заочно судитимуть керівника правоохоронного органу окупаційної влади

Прокурори Львівської обласної прокуратури звершили досудове розслідування та скерували до суду обвинувальний акт стосовно громадянина України за фактом колабораційної діяльності (ч. 7 т. 111-1 КК України).

Про це пише Четверта студія з посиланням на прокуратуру Львівської області.

За даними слідства, у травні 2022 року мешканець Луганщини добровільно перейшов на бік ворога. Він зайняв посаду керівника незаконного правоохоронного органу «Скадовское районное отделение Главного управления Министерства внутренних дел по Херсонской области», створеному на тимчасово окупованій території.

Тим самим він забезпечував становлення і зміцнення окупаційної влади російської федерації.

На «посаді» обвинувачений здійснював організаційні заходи по підбору кандидатів та співробітників у лави так званої поліції для служби, давав вказівки новопризначеним співробітникам щодо виїздів на місця подій. Окрім цього фігурант давав вказівки щодо незаконного затримання та звільнення затриманих громадян.

Також чоловік виконував інші незаконні завдання, поставлені представниками силових структур рф.

Спеціальне досудове розслідування здійснювало Управління СБУ у Львівській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Коментарі

Позначки: