У Львові занепадає будівля Академії мистецтв (ФОТО)

Новини 03 Серпня, 2020 615

Фото: Третє око.

У Львові занепадає будівля Національної академії мистецтв.

Про це повідомляє “Третє око“, пише “Четверта студія”.

Як пише видання, якщо ви давно не були біля Львівської Національної академії мистецтв, то не пошкодуйте часу і завітайте на вулицю Кубійовича.

Адже у Львові за останні десятиліття сталося багато змін на краще. Але сказане аж ніяк не поширюється на академію, точніше на її центральний корпус. Бо він з тих часів зовні ще не бачив ремонтів. І одним своїм виглядом підважує авторитет не лише викладацько-педагогічного складу цього закладу, але й культури міста загалом.

Сьогодні академію взяли в оточення абітурієнти. Вони разом з батьками сидять на лавах на вулиці і сумно споглядають на сірі бетонні стіни вишу, розписані не юними митцями, а нічними лайдаками, що були, вочевидь, напідпитку. А ще пощерблену плитку і недоглянуті газони.

“Дивно, що люди, які навчають мистецтву молодь, досі так і не спромоглися переформатувати навколишній простір. Або хоч би якось освіжити споруду радянських часів.

Мабуть, їм не до таких дрібниць (чи дурниць). А тим часом навчатися в академію (за гроші) приїжджають навіть китайці. Уявляю їх культурний шок під час перших візитів до вишу. Соромно… Соромно за байдужість тих, хто нині керує академією. Бо красою біля неї і не пахне” , – пише Третє око.

 

Коментарі

Позначки: ,