У Львові закладам харчування та продуктовим магазинам повертатимуть 50% вартості генераторів

Новини 29 Листопада, 2022 307

Фото Любомир Мельничук

Відповідну ухвалу винесуть на розгляд сесії міськради 6 грудня

Сьогодні, 29 листопада, виконавчий комітет Львівської міської ради прийняв рішення “Про схвалення змін до Положення про ваучерну підтримку бізнесу в період воєнного стану”. Документ передбачає впровадження ваучера на енергозабезпечення, яким зможуть скористатись львівські підприємці ресторанної сфери та роздрібної торгівлі продуктами харчування. Це означає, що бізнес зможе отримати допомогу від міста у розмірі до 80 тис. грн на закупівлю електрогенераторів для своєї роботи.

Про це пише Четверта студія з посиланням на прес-службу ЛМР.

“Для підтримки малого та середнього бізнесу ми пропонуємо впровадити ваучер на енергозабезпечення, який надаватиметься на часткову компенсацію підприємцям закупівлі електрогенераторів, зокрема тим, які здійснюють діяльність у закладах ресторанного господарства та закладах роздрібної торгівлі продуктами харчування, окрім алкоголю та тютюну.

Цей ваучер передбачає відшкодування 50% вартості, але щоб сума не перебільшувала 80 тис. грн. Процедура буде простою – підприємці подаватимуть заяви та пакет документів до ЦНАП, а експертна комісія швидко їх розглядатиме та прийматиме рішення”, – зазначила Ірина Кулинич, директорка департаменту економічного розвитку.

Після схвалення рішення виконкомом, відповідну ухвалу винесуть на розгляд сесії міськради.

“Сьогодні ми даємо старт процесу. 6 грудня на засіданні сесії Львівської міської ради ми розглядатимемо відповідну ухвалу, але важливо, щоб бізнес вже включався у роботу.

Частина підприємців зараз працюють та мають генератори, але частина не функціонує, тому що немає електрики. Насправді ми можемо цим рішенням запустити сотні пунктів обігріву – Пунктів Незламності – де можна зарядити телефон, отримати гарячу воду, скористатись вбиральнею тощо. Ті підприємці, які подаватимуть заявки на отримання фінансової допомоги від міста, мають обов’язково впускати відвідувачів.

Наша задача – збільшити кількість точок, які будуть працювати в умовах повної відсутності теплопостачання та електропостачання”, – акцентував міський голова Львова Андрій Садовий.

У департаменті економічного розвитку зазначили, що відшкодування поширюються на пристрої, які були закуплені після 24 лютого 2022 року. Вимоги до електрогенератора – номінальна потужність від 3 кВт включно.

Для отримання ваучера заявники мають подати через Центр надання адміністративних послуг Львова або сервіс електронних звернень на розгляд експертної комісії пакет документів, який містить:

  • заяву на отримання ваучера з енергозабезпечення на часткову компенсацію вартості закупівлі електрогенератора (додаток 3 до цього Положення);

  • копії платіжних документів (первинні документи, які підтверджують факт отримання електрогенератора та здійснення оплати за наданий товар);

  • копії документів із зазначенням технічних характеристик та серійного номера (або інше заводське маркування) електрогенератора;

  • копію витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців;

  • фотофіксацію електрогенератора.

Нагадаємо, у Львові діє Програма часткової компенсації вартості закупівлі електрогенераторів для забезпечення потреб співвласників багатоквартирних будинків Львівської міської територіальної громади.

Коментарі

Позначки: , ,