У Львові за травмовану ногу запропонували дивну компенсацію

Новини 22 Січня, 2022 901

У Львові за травмовану ногу запропонували дивну компенсацію

Процедуру ламінування вій за 800 гривень: власниця студії краси каже, що клієнтка послизнулася через банальну необережність

У Львові за травмовану ногу запропонували дивну компенсацію.

Про це пише Четверта студія з посиланням на Високий замок.

До редакції «ВЗ» звернулася жителька Лондона, корінна львів‘янка, бізнесвумен Анна Вітик. Жінка постраждала у львівському салоні краси Premium Lashes: при виході із закладу послизнулася на слизьких сходах, травмувала ногу. Їй наклали гіпс, але через травму не може вчасно повернутися до Лондона. Довелося міняти квитки, відтак переплатила значні кошти. За її відсутності бізнес Анни простоює, а це ще додаткові мінуси до бюджету.

Натомість у салоні краси, жаліється жінка, не хочуть визнавати своєї вини. Ба більше, постраждалій запропонували неадекватну компенсацію – процедуру догляду за віями, яка коштує 800 гривень. Саме на цю процедуру звернулася до львівської студії жителька туманного Альбіону. Деталі конфліктної ситуації з’ясовувала у сторін журналістка «ВЗ».

Анна Вітик налаштована рішуче, шукатиме правди в суд

«Якби після травми зі мною поступили по-людськи, я б не зверталася до суду, – каже Ганна «ВЗ». – Записалася у салон на процедуру ламінування вій та догляд за бровами. Забула в Лондоні пінцет, треба було привести брови у форму. Роботою була цілком задоволена, дала чайові майстрині. Викликала таксі. При виході послизнулася на сходах. Сходи покриті гладким натуральним каменем. При контакті з водою там слизько… А тоді якраз падав сніг. Табличка з попередженням щодо слизьких сходів поміщена не зовні, а всередині студії. Такі таблички мають бути перед входом. Сходи не мають поруччя… Я «поїхала» на гумовому килимку, який не був прикріплений до сходів».

Згодом Ганна звернулася за медичною допомогою у травмпункт. Медики дали діагноз – розтяжка і сильний забій зв‘язок. Довелося накласти гіпс. «Біль жахливий… На ногу стати не можна, на машині їхати теж не маю змоги, – нарікає відвідувачка студії краси. – Я написала у салон. Мені відписали, що за три роки існування салону ні з ким такого не трапилося і що в день по цих сходах ходить три десятки людей. Написали, що їм шкода, що зі мною таке сталося. Запропонували мені безкоштовно таку саму процедуру, яку відвідали в той день, коли послизнулася на сходах. Я за процедуру ламінування вій заплатила тоді 800 гривень. Здивувало таке ставлення до клієнтів… Пояснила, що іншого разу на цих сходах може хтось вбитися і понесуть кримінальну відповідальність. Сказала їм довести сходи до нормального стану, щоб ніхто не постраждав. На це мені відповіли: чому ви так некультурно спілкуєтеся…».

У Львові за травмовану ногу запропонували дивну компенсацію

Анна Вітик пояснила представникам салону, що процедура ламінування вій за травмовану ногу – це знущання. «Мені перенесено виліт до Лондона, а це понад 10 тисяч гривень, – каже жінка. – Не рахувала втрат свого бізнесу у Лондоні за час моєї відсутності. Паркування машини на лондонській стоянці обходиться у 252 грн в день, на тиждень – майже дві тисячі гривень. Витрати на лікування теж чималі».

Постраждала написала заяву в поліцію, збирає документи, зокрема медичну довідку (аналіз крові на виявлення алкоголю), аби звернутися до Феміди. У суді Анна вимагатиме в салону краси щонайменше 600-700 доларів компенсації за завдані збитки. «Я на тиждень випала з життя, у Лондоні мене чекає робота, клієнти, але я не можу вчасно туди приїхати через травму». – нарікає жінка.

«Це швидше за все нещасний випадок, ніж закономірність»

Телефоную керівнику салону краси Катерині Мегец. «Сходи уже були, коли я брала приміщення в оренду для салону, – каже Катерина. – Три роки працюємо на цій локації, не було випадку такого. Це швидше за все нещасний випадок, ніж закономірність. Ніхто не скаржився, що зі сходами в нас щось не так. Клієнтка послизнулася на гумовому килимку. Також в нас є табличка з написом «Обережно, слизька підлога», вона стоїть постійно. Всередині салону є камери. У мене є докази, що попереджувальна табличка стоїть. Зі свого боку ми зробили все можливе, аби таких ситуацій не траплялося. Щоранку наш адміністратор посипає сходи гранулами антильодом. У той день падав сніг, було слизько. Можна послизнутись у будь-якому місці. Якщо я, наприклад, по дорозі до супермаркету послизнулася, то це напевне моя необережність. Потрібно бути трохи обережнішою, особливо, коли такі несприятливі погодні умови. Щодо поруччя, то їх в нас не було, таке приміщення ми отримали в оренду. Забудовник не міг би здати будівлю в експлуатацію, якщо по техніці безпеки на сходах потрібні б були поруччя».

Уточнюю в Катерини Мегец, чи вважає доречною компенсацію за травму бюті-процедуру. «Ми запропонували клієнтці наступну послугу нашим коштом. З нашої сторони це був, як гарний тон, бо сталася неприємна ситуація», – підсумувала пані Катерина.

Зрештою, всі крапки у цій справі розставить суд…

Коментарі

Позначки: