У Львові за апарати ШВЛ ніхто не заплатив і вони простоюють як меблі, – Княжицький

Новини 26 Березня, 2020 5 242

Синютка та Княжицький передали до львівської лікарні апарат ШВЛ від Фонду Порошенка

У львівських лікарнях стоять апарати штучної вентиляції легень, але вони не введені у експлуатацію.

Про це у ефірі програми “Говорить Великий Львів” заявив народний депутат від “Європейської Солідарності” Микола Княжицький, повідомляє Четверта студія.

Нардеп розповів, як сьогодні спільно із нардепом Олегом Синюткою, перебував у львівських лікарнях та передав від Фонду Порошенка апарат ШВЛ.

“Ми сьогодні з Олегом Синюткою від Фонду Порошенка передавали апарат ШВЛ у 8-му лікарню міста Львова. Ми його не передавали, він там був. Львів’яни дуже мудро зробили, адже їх ніде не можна купити. Львів’яни звернулись до місцевих фірм, фірми, львівські підприємці, молодці, поставили їм ці апарати ШВЛ. Для картинки вони стоять, усі ходять і їх показують, але за них ще ніхто не заплатив: ні міський бюджет, ні доброчинці. Ми його зараз оплатили і це перший апарат ШВЛ буде введений у експлуатацію. А інші, вибачте, стоять як меблі”, – розповів Княжицький.

Микола Княжицький також додав, що у госпіталі у Винниках лікарі підходять і кажуть: “У нас нема жодного халату, жодної маски, відкриті коридори і, якщо не дай Бог, повезуть хворих, то ми усі захворіємо”.

Він нагадав, що такий приклад Україна вже побачила на Тернопільщині, “де вже зараз захворіли чотири лікаря”.

 

Коментарі

Позначки: , , , ,