У Львові з’явиться вулиця Захисників України

Новини 21 Квітня, 2021 74

У Львові з’явиться вулиця Захисників України

Комісія культури, молоді, спорту та зовнішніх зв’язків підтримала з правками проект ухвали «Про вшанування пам’яті Захисників України на території Львівської міської територіальної громади».

Про це пише Четверта студія з посиланням на інформаційний портал депутатів Львівської міськради.

«З метою вшанування пам’яті полеглих героїв – захисників України присвоїти назву Захисників України безіменній вулиці, яка з’єднує вул. Т. Шевченка та вул. Городоцьку у м. Львові», – йдеться в ухвалі.

Голова комісії Лейла Мелесова-Вальчак повідомила, що комісія, обговоривши питання з родинами загиблих, вирішила не виокремлювати імена героїв, а увіковічнити всіх героїв України.

«До нас на комісію прийшли представники сімей загиблих з своїми пропозиціями. Вони надали багато цікавих пропозицій, зокрема, висадити алею пам’яті Захисників України або створити парк.

У такому питанні не можна приймати рішення, не обговоривши його у всіх середовищах, особливо з родинами загиблих. Є одностайна думка комісії, що не можна виокремлювати імена героїв, а потрібно увіковічнювати всіх героїв. Крім цього, ми запропонували виключити з ухвали пункт 2 про те, що щороку називатимемо по одній вулиці іменами героїв.

Наступні два дні будемо зустрічатись з середовищами сімей загиблих, заступником міського голови і будемо це питання ще обговорювати, тож не виключено, що цей проект ухвали буде коригуватись».

Секретар комісії Андрій Курочка, у свою чергу, зауважив: «Наша думка збігається повністю з думкою родин загиблих. Якщо вулицю називати іменем одного із загиблих, то в майбутньому буде дуже важко відбирати ці прізвища, чиїм ім’ям називати наступну вулицю. А насправді це має бути місце пам’яті, де зможуть збиратись родини героїв, усі небайдужі».
Також члени комісії обговорили питання створення міського Фонду культури.

Заступниця голови комісії Юлія Хомчин розповіла, що Львів працює над створення власного Фонду уже близько двох років.

«Поза межами порядку денного ми, як представники депутатської комісії з питань культури, додатково проговорили питання створення муніципального фонду культури. Наша позиція – одностайна, ми за створення фонду культури і це наша спільна позиція. Нам важливо, щоб ми зробили це якнайшвидше, оскільки Львів працює над створення власного Фонду уже близько двох років. Ми маємо напрацьований проект моделі, від нас переймають цю практику інші міста, такі як – Харків, Запоріжжя, Рівне, Чернівці.

Три роки тому Мінкультури створило Український культурний фонд  – це нова інституція, яка дозволяла авторам, людям із середовища культури втілювати свої найсміливіші ідеї за державний кошт на конкурсних прозорих засадах. І якщо масштабувати цю ідею на регіональний рівень, то наш фонд – це на зразок УКФ».

Коментарі

Позначки: ,