У Львові з’являться сотні нових готелів

Новини 04 Вересня, 2020 873

Хостел на 24 спальних місця у центрі Львова Фото: zruchno.travel

Нардепи дозволять маленьким хостелам називатися готелями

Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроєкт №2673 про внесення змін до закону “Про туризм” щодо розширення кола суб’єктів надання готельних послуг.

Як пише «Четверта студія» з посиланням на «Економічну правду», за відповідний законопроєкт проголосував 251 народний депутат.

Ініціативою пропонується дозволити називати готелями невеликі установи, які надають готельні послуги і керуються ФОПами.

“За нинішнім законодавством готельні послуги можуть надавати тільки юридичні особи. Ми усуваємо цю несправедливість, дозволяючи невеликим закладам офіційно називатися готелями і бути повноправними учасниками готельного ринку”, – заявили у фракції “Слуга народу”.

Згідно з пояснювальною запискою до законопроєкту, зміни виключають поняття “підприємство” з визначень “готель” і “готельна послуга” і замінюють його на “суб’єкт господарювання”.

Крім того, заява на отримання категорії засобів розміщення зможуть подавати не тільки власники нерухомості, але і її користувачі.

За словами депутатів, такі зміни дозволять збільшити надходження до держбюджету і активізують готельний ринок.

За інформацією з відкритих джерел, у Львові є понад 200 готелів, різних класів та на будь-який смак. Для бюджетних туристів працює близько 300 хостелів.

Коментарі

Позначки: , ,