У Львові з благодійним концертом виступлять лауреати Шевченківської премії

Новини 25 Травня, 2023 71

Метою заходу є збір коштів на пікапи для Збройних сил України.

Про це пише Четверта студія з посиланням на прес-службу ЛОВА.

Цієї неділі, 28 травня, львів’ян та гостей міста запрошують на благодійний концерт заслуженого артиста України Тараса Компаніченка та гурту Хорея Козацька. Звучатимуть пам’ятки української культурної спадщини – поезія та музика Русі-України. «Хорея Козацька» – колектив стародавньої музики, який виконує композиції різних епох — українського Середньовіччя, ренесансу, бароко, класицизму.

Тарас Компаніченко – сучасний кобзар, братчик Кобзарського цеху в Києві, соліст міжнародного хору «Академiя традицiй», виконавець традиційного автентичного кобзарського репертуару, що виконує думи, старовинні канти, запорозькі пісні, духовні псальми, лицарські пісні та власні епічні композиції. Водночас він Заслужений артист України, засновник і лідер гурту «Хорея Козацька», а також – воїн ЗСУ.

«Ми з приємністю запросити до Львова цей колектив, щоб львів’яни та гості міста мали можливість почути давню українську музику, віднайдену в архівах. Ця музику створили наші предки, вона є нашим багатством і пам’яттю, тож мусимо її шанувати і поширювати для нових поколінь українців», – каже голова Благодійного фонду «Завжди Україна» Андрій Дячишин.

Благодійний концерт відбуватиметься в приміщенні ТРК Victoria Gardens. Вхід вільний. Початок о 17:00. Захід організовано благодійним фондом «Завжди Україна».

Нагадаємо, що цього року Тарас Компаніченко та виконавці гурту «Хорея Козацька» заявою Комітету з Національної премії України імені Тараса Шевченка, були визначені як Лауреати Шевченківської премії у номінації «Музичне мистецтво» за аудіоальбом «Пісні Української революції».

Коментарі