У Львові виявили перший випадок грипу АH1N1

Новини 12 Січня, 2021 5 059
Грип. Фото: відкриті джерела.

Грип. Фото: відкриті джерела.

У цьому епідсезоні на Львівщині виявили перший випадок грипу A(H1N1). Його діагностували мешканцю Львова. Втім загалом епідеміологічна ситуація в області є сприятливою, адже наразі лабораторно підтверджено лише два випадки грипу.

Як пише “Четверта студія” з посиланням на Львівський портал, про це у вівторок, 12 січня, повідомила керівниця обласного лабораторного центру Наталія Іванченко.

Станом на середину січня на Львівщині лабораторно підтвердили лише два випадки грипу. Перший – грип В, який на початку грудня виявили у жителя області, другий – грип A(H1N1) пандемічний. Його діагностували львів’янину. «Грип A(H1N1) пандемічний виявили у мешканця Львова. Його обстежили і виявили, що це був саме цей штам грипу. Але перебіг хвороби був легким, людина одужала, все добре», – зауважила Наталія Іванченко.

Водночас Наталія Іванченко відзначила, що епідемологічна ситуація на Львівщині є сприятливою, незважаючи на те, що лабораторно щотижня перевіряють лише 10 людей. «Більше випадків грипу вірусологічною лабораторією виявлено не було. Львівщина належить до областей з дозорним наглядом, це означає, що щотижня перевіряють лише 10 людей (порівну зі лікарні і з полікніки). Поки що ми говоримо про те, що на Львівщині є абсолютно сприятлива епідситуація щодо захворюваності на грип. Хворих із бурхливими клінічними ознаками грипу поки немає», – розповіла вона.

Епідеміологиня також наголосила, що симптоми будь-якого гострого респіраторного захворювання і грипу подібні до коронавірусу. Тому закликала мешканців Львівщини звертатись до лікаря при перших ознаках нездужання, а медиків – скеровувати всіх пацієнтів зі симптомами ГРВІ на ПЛР-тест. Зазначимо, що грип A(H1N1) ще називають «свинячим». Саме цей штап грипу спровокував світому пандемію у 2009 році, яка тривала півтора роки.

Коментарі

Позначки: ,