У Львові вимагають від ОДА дозволити відкрити дитячі садки (ФОТО)

Новини 30 Червня, 2020 1 816

Акція "Відкрийте дитячі садки" у Львові, фото 4studio

Сьогодні, 30 червня, має відбутись чергове засідання обласної комісії ТБ НС, тож під стінами Львівської ОДА від ранку батьки та вихователі вирішили нагадати владі, що у Львові є близько 30 000 сімей, батьки у яких змушені виходити на роботу та отримувати хоч якийсь дохід, інформує 4studio.

“Давайте покажемо, що батькам, мамусям і татусям, це вкрай потрібно! Навіть більше, ніж латешка в кафешці чи фітнес-клуб”, – зазначають організатори акції.

Зі слів учасників акції, до ГО “Батьки в дії” чи не щодня звертаються одинокі мами, для яких пережити 4-ий місяць карантину з дитиною на руках без змоги виходити на роботу – фізично неможливо. Тому таких матусь просто звільняють.

“Якщо Епіцентру, фітнес-клубам, магазинам, ресторанам, залізниці можна працювати – то як повинні вийти на роботу їх працівники, які мають дошкільнят?
Ми мовчимо вже про досвід інших країн… У більшості міст України дітки відвідують ДНЗ і ситуації з covid це не загострило”, – зауважили активісти.

Активісти озвучили свої вимоги, а саме:

  • Дозволити відповідно до санітарних регламентів відвідування дошкільних закладів;
  • Дозволити партнерські пологи у Львові.

Нагадаємо, що останнім рішенням обласної комісії на Львівщині далі заборонено відвідувати дошкільні заклади освіти, а міська рада частково обмежила відвідування навіть дитячих майданчиків.

Коментарі

Позначки: , , , , ,