У Львові викрили жінку на шахрайстві з продажу неіснуючих товарів для військових

Новини 16 Жовтня, 2023 72

У Львові викрили жінку на шахрайстві з продажу неіснуючих товарів для військових

За процесуального керівництва Галицької окружної прокуратури міста Львова 26-річній жінці повідомлено про підозру у шахрайстві (ч. 3 ст. 190 КК України).

Про це пише Четверта студія з посиланням на прокуратуру Львівської області.

За даними слідства, мешканка Львівщини виманювала кошти в громадян під виглядом продажу неіснуючого військової амуніції. Вона створила профілі у соцмережах Instagram та Telegram, де пропонували придбати військову форму, військовий шолом, переносні зарядні пристрої тощо.

За товар просила повну передоплату на банківську картку. Водночас жодних товарів у підозрюваної не було, а одержаними грошима вона розпоряджалися на власні потреби.

Наразі у кримінальному провадженні встановлено 3 потерпілих, яких підозрювана встигла ошукати на майже 30 тис. грн.

Вирішується питання про обрання жінці запобіжного заходу.

Слідчі дії тривають, встановлюються інші потерпілі.

Досудове розслідування здійснювали слідчі Львівського районного управління поліції №1 Головного управління Нацполіції Львівської області, за оперативного супроводу Управління протидії кіберзлочинам у Львівській області Департаменту кіберполіції Національної поліції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Коментарі

Позначки: ,