У Львові викрили вчительку ліцею з громадянством Російської Федерації

Новини 18 Березня, 2021 6 911

Фото: ФБ

В інтерв’ю «Российской газете» Балтак заявила: «Во Львове я себя чувствую, как Штирлиц в рейхсканцелярии»

Вчителька ліцею №45 у Львові виявилась громадянкою РФ. А представник Генконсульства РФ у Львові, який співпрацював з 45 ліцеєм виявився співробітником російських спецслужб, якого депортували з України у 2018 році.

Як пише «Четверта студія», про це – у дописі на сторінці активіста “Добровольчого руху ОУН” Антона Петрівського у ФБ.

Як зазначається у дописі, на фото колишня вчителька російської мови та літератури Тамара Федорівна Балтак (дівоче прізвище Алєксандріна), народжена 27.07.1951 року в Росії. Декілька місяців тому вона звільнилась із ліцею №45 у м.Львові. Працювала у цьому ліцеї (раніше школі) декілька десятків років. Ще за часів директора Владіміра Кравченка організувала в 45 школі кабінет «русский мир», основною метою якого (як і інших дій Балтак та педагогічного колективу) було формування російської ідентичності у школярів (половина з яких не були росіянами).

З метою поглиблення співпраці з московськими кураторами вона неодноразово відвідувала Москву, де брала участь у різноманітних літературних конкурсах, зокрема конкурсу «мы сохраним тебя русская речь», який щороку проводився в Москві за підтримки міністерства закордонних справ РФ та міністерства освіти і науки РФ. До слова, як повідомляє видання «Труд» (https://www.trud.ru/…/76851_russkoe_slovo_v_osade.html ) в списку лауреатів цього конкурсу щороку фігурували різні вчителі-русисти з львівської школи №45. В інтерв’ю цьому виданню, а також «Российской газете» Балтак заявила наступне: «Во Львове я себя чувствую как Штирлиц в рейхсканцелярии».

Ще одному виданню «Московский комсомолец» Тамара Балтак свого часу розповіла наступне:

«Сил уже нет все это терпеть. К нам как к собакам относятся. Русских здесь всегда не любили, сколько я здесь живу, еще при СССР сюда переехала. Вышла замуж за хохла… Но не до такой же степени! Я бы хотела, чтобы Россия этим националистам перекрыла газ, совсем, чтобы они подумали, что творят. Ради этого я готова сидеть в холоде и стучать зубами…» (https://www.mk.ru/…/03/13/50520-novaya-era-banderyi.html ).

І от в процесі дослідження інформації про цю неординарну «истинно русскую женщину» я натрапив на один цікавий документ. А саме «указ президента Российской Федерации» від 25.06.1998 р. №725, яким надано громадянство РФ особі під номером 47 – «47. Балтак, урожденная Александрина, Тамара Федоровна, родившаяся в 1951 году в Самарской области, проживающая в Украине» http://www.kremlin.ru/acts/bank/12558 . Вчителька 45 ліцею Тамара Федорівна Балтак також 1951 року народження і її дівоче прізвище яке ви думаєте? Так! Алєксандріна!

Тобто, ми усі маємо усвідомлювати, що з 1998 по 2020 рік українських дітей в 45 школі вчила громадянка РФ, яка не приїхала в Україну будучи громадянкою РФ. Вона отримала громадянство РФ будучи громадянкою України. І ця громадянка ворожої нам держави отримувала гроші з українського бюджету за свою диверсійну діяльність на посаді вчителя в українській школі. Але найцікавіше те, що звільнилась вона після того, як в 45 ліцеї помінялась директорка. І це свідчить про те, що попередня директорка Наталія Мельник імовірно знала про цей факт. Також імовірно, що Тамара Балтак, або члени її сім’ї також мають громадянство РФ і або живуть там, або відвідують Російську Федерацію. І з ким вони там контактують і які «установки» від своїх кураторів отримують можна лише здогадуватись.

Але насправді їй і іншим працівникам 45 ліцею не обов’язково було їздити в Росію для отримання ФСБшних директив. Для цього у Львові функціонує консульство РФ. І таким яскравим прикладом діяльності російських спецслужб є Вадим Басинський, який довший час займав посаду консула-радника у генеральному консульстві РФ у м.Львові і постійно контактував з дирекцією та педагогічним колективом 45 ліцею. На фото ви можете його побачити у приміщенні ліцею (на той момент ще школа) поруч із представником РПЦ Ніколаєм Барановим (про якого описано в попередньому дописі) та вчителями і школярами.

Згідно із інформацією з сайту «Миротворець» Басинський є кадровим співробітником російських спецслужб, а у 2018 році він був об’явлений персоною нон-грата в Україні та депортований в березні 2018 р. в росію за діяльність, несумісну зі статусом дипломата https://myrotvorets.center/…/basinskij-vadim-valerevich/. Раніше (у 2007 р.) він здійснював розвідувальну діяльність у В’єтнамі під прикриттям посади другого секретаря посольства РФ в Ханої.

Думаю, що не важко здогадатися яку діяльність Басинський і інші фсбешники чи грушники проводили у Львові і який вплив вони здійснювали на навчальну політику у 45 ліцеї через ретельно підібраних «педагогів» директором Кравченком (з великою ймовірністю також співробітником російських спецслужб).

Тому звертаюсь до Служба безпеки України, Управління СБУ у Львівській області щодо проведення ретельного розслідування на предмет можливої співпраці вчителів (в тому числі колишніх) ліцею №45 із представниками російських спецслужб та інших дій (в т.ч. заперечення російської агресії щодо України під час комунікації з учнями), спрямованих на шкоду національній безпеці України.

До народних депутатів України з міста Львова щодо необхідності взяти під особистий контроль виконання Службою Безпеки України та іншими уповноваженими структурами ретельного розслідування щодо наданих фактів.

«І моя особиста пропозиція. Якщо ліцей назвати ім.Романа Шухевича (чи на честь іншого представника національно-визвольного руху) то очевидно, що вата не захоче у ньому залишатися», – зазначається у дописі.

(Текст автора подано без змін,- ред)

‼‼ВАЖЛИВО!!! (родзинка на тортику до мого попереднього допису…

Опубликовано Антоном Петрівським Вторник, 16 марта 2021 г.

Львівська школа під патронатом ФСБ. (важливий розголос та поширення цієї інформації)

Це скрін із фейсбучної сторінки…

Опубликовано Антоном Петрівським Воскресенье, 14 марта 2021 г.

 

Коментарі

Позначки: , , , , , , , ,