У Львові викрили чергову аферу Садового

Новини 29 Квітня, 2020 11 594

Фото: tvoemisto.tv

Депутат Львівської міської ради Петро Адамик переконаний, що міський голова Львова Андрій Садовий “чомусь вирішив, що саме медична тема знову зробить його міським головою на виборах восени. Тому ініціює ще одну оборудку – із закупівлею 10 автомобілів швидкої допомоги” і тому звинувачує депутатів, що вони не підтримують його “прожекти” через “якісь політичні мотиви”.

Як пише “Четверта студія” про це Петро Адамик написав на своїй сторінці у ФБ.

“За мотивами учорашньої сесії. Щоб уникнути звинувачень в тому, що депутати не підтримують «прожекти» Садового через якісь політичні мотиви. Андрій Іванович чомусь вирішив, що саме медична тема знову зробить його міським головою на виборах восени. Тому ініціює ще одну оборудку – із закупівлею 10 швидких. За його задумом все виглядатиме красиво – передача швидких, перерізання стрічок під телекамери. Міський голова вміє влаштовувати такі церемонії”.

Як аргумент, депутат наводить статистичні дані.

“Але ось вам статистика: у Львівській обласній «швидкій» ( Центр екстреної меддопомоги та медицини катастроф) на балансі понад дві сотні автівок. З них на ходу – близько півтори сотні. По Львову виїжджає до 25. Середня зарплата лікаря – менше 10 тисяч. Медичного персоналу – 8 тисяч. Водіїв – на тисячу менше. То – може, краще додати гроші на зарплати лікарям, водіям та персоналу? Може краще на ці гроші відремонтувати ту техніку, яка уже є ? Але тут стрічки не вдасться перерізати. Не та картинка. Не той ефект”.

Він наголошує, що “тому депутати міськради прийняли рішення, яке позбавить і міського голову і депутатський корпус великої кількості проблем в майбутньому. І господарських і юридичних. Ми вирішили перенести це питання. І доручили виконавчим органам міськради спільно з обласною радою та ЛОДА напрацювати програму допомоги обласній «швидкій». З’ясувати, що потрібно купити, а що – відремонтувати. Тоді таке рішення буде системним підходом в допомозі медикам. Бо цілком можлива ситуація, що ми купимо «швидкі», а вони будуть стояти на подвір’ї лікарні, бо немає водіїв. Або пального. Або іншого обладнання”.

“Потрібно системно працювати над покращенням забезпечення медиків, а не народжувати такими «подарунками» ще більше проблем ! Ще й за гроші громади”, резюмує Адамик.

Коментарі

Позначки: , , , , ,