У Львові виконком Садового похоронив ідею добудови мосту на Княгині Ольги, – Зінкевич

Новини 10 Грудня, 2021 2 864

Міст на Княгині Ольги, фото Ігор Зінкевич

Депутат Львівської міської ради Ігор Зінкевич розповів історію про те, як виконком “похоронив” можливість добудови мосту на перехресті вулиць Княгині Ольги – Наукова.

Про це пише Четверта студія з посиланням на допис Зінкевича у Фейсбуці.

Публікуємо його розповідь у повному обсязі:

Влітку така собі компанія “Євротек Девелопмент” викупила ділянку на вулиці Княгині Ольги, 120, де раніше функціонував торговий комплекс “Арсен”.

А вже 16 вересня, на сесії Львівської міської ради було прийнято рішення про зміни до Плану зонування Франківського району, які стосуються зокрема і цієї ділянки. Із зони Г-6 ділянку перевели в зону Г-2, яка мала б передбачати громадську забудову із можливістю будівництва житла. І це цілком НОРМАЛЬНО, адже місто має розвиватися.

І на цьому рішенні, наші повноваження, як депутатів, закінчилися. Містобудівні умови та обмеження видає виконавчий комітет і саме він остаточно погоджує, що має бути на цій землі.

Паралельно з цією історією розвивається ще одна. Львів’яни, активісти та експерти намагаються достукатися до міської влади та зобов’язати посадовців добудувати міст на Княгині Ольги, який, нагадаю, готовий на 80% і знаходиться повністю у задовільному стані.

Я і сам неодноразово, ще з попередньої каденції, писав звернення до міського голови, щоб зберегти цей міст. А нещодавно, разом із Ростиславом Тістиком ми звернулися і до центральної влади, щоб добудувати шляхопровід в рамках програми “Велике будівництво”. Навіть почали працювати комісія та робоча група, які мають підрахувати вартість добудови і дати варіанти майбутньої дорожньої розв’язки у цьому мікрорайоні. Тобто, все рухається до того, що нам таки вдасться зберегти міст.

АЛЕ, попри наші прохання та доводи, не дочекавшись рішення та висновків комісії, сьогодні виконавчий комітет Львівської міськради погодив тій самій компанії “Євротек Девелопмент” містобудівні умови та обмеження для будівництва на цій ділянці великого житлового комплексу з 12 будинків.

Яке це має відношення до добудови шляхопроводу? А саме пряме, насправді. Якщо подивитеся на проєкт, який нам сьогодні презентували на виконкомі, то переконаєтеся, що будівництво планують здійснити впритул до існуючої дороги, по самій межі земельної ділянки. Тобто, якщо для добудови мосту та нової дорожньої розв’язки нам забракне кілька метрів, то ми просто не матимемо де їх взяти, бо на цій ділянці вже стоятимуть високоповерхівки!

Думаєте, у виконкомі, який очолює сам міський голова, не розуміли, що роблять? Ні, всі все прекрасно розуміли, ставлячи інтереси приватного забудовника вище потреб львів’ян.

Коментарі

Позначки: , , , ,