У Львові встановили одразу три рекорди (ВІДЕО)

Новини 13 Жовтня, 2023 138

Одразу три рекорди встановив львів’янин Василь Піта, щоб допомогти спортсменам-воїнам ЗСУ

Напередодні 21-річний львів’янин Василь Піта встановив одразу три рекорди. Він виконав нормативи на брусах і потрапив до Книги рекордів Гіннесса. А заодно зібрав майже 100 тис. грн на безпілотники для спортсменів на передовій, повідомляє FREEДОМ.

Василь займається професійним спортом із 14 років. Обрав дисципліну стрітліфтинг. Щоб встановити рекорди, старанно готувався останні пів року.

“Переїхав спеціально до тренера в Хмельницький, готувався там, працювали з ним, було дуже складно. Але сьогодні, думаю, покажемо відповідний результат”, — розповів спортсмен.

Встановлювати рекорди Василь вирішив з однією метою — зібрати гроші на дрони для одного з підрозділів Збройних сил України (ЗСУ) Drone SOF. Там служать його колеги — спортсмени зі стрітліфтингу.

“У такий час варто організовувати такі події. По-перше, щоб нагадувати всім, що війна триває, по-друге, збирати кошти і підтримувати бойовий дух”, — висловив думку Піта.

https://www.youtube.com/watch?v=aIXFCnNkxeA

За словами представника Національного реєстру рекордів України Павла Горішевського, дуже рідко спортсмени розраховують побити одразу чотири рекорди за один раз.

“Таку планку взяв спортсмен надзвичайно високу. І я розумію, що це — роки підготовки. Що не рік, не два він ішов до цього. Але, по-моєму, це дуже унікальний випадок, коли за такий невеликий період часу, буквально за 2 години, спортсмен береться одразу встановити чотири досягнення”, — сказав він.

Підтримати Василя приїхала його мати Оксана Піта, яка весь процес підготовки до встановлення рекордів спостерігала щодня.

“Вранці чую — вхідні двері зачинилися, і дивлюся — з ліхтариком пішов мій Василь на гору, проводив там тренування. І коли повертався вже о 7-8 годині додому, викручував футболку. Я на це все дивилася, не передати словами цей материнський біль, тому що я знаю, яких зусиль він докладає, щоб досягти успіху”, — поділилася жінка.

Для фіксації досягнення для Книги рекордів Гіннеса Василь мав підтягнутися на брусах із додатковою вагою щонайменше 53 рази. Це рюкзаки у 45 і 37 кг. У результаті спортсмен встановив три рекорди із запланованих чотирьох. Рекорд Гіннеса — підтягування на брусах із додатковою вагою 37 кг, і два національні досягнення.

“Очікував, що буде складно, два рекорди Гіннеса, які встановлювали найкращі спортсмени цього світу, і побити їх буквально за пів години — це непросто”, — сказав Василь Піта.

За словами Василя, після встановлення рекордів збір донатів на купівлю дронів тривав ще кілька днів. У підсумку зібрали необхідну суму — 90 тис. грн.

Коментарі

Позначки: , , ,