У Львові встановили нові правила гри для забудовників

Новини 01 Вересня, 2021 212

Любомир Зубач. Фото Варіанти

У Львові встановили нові правила гри для забудовників.

Про це повідомив заступник мера Львова Любомир Зубач, пише Четверта студія.

“Будуєш будинок – будуй дитячий садок чи амбулаторію. Нові правила видачі містобудівних умов і обмежень – у дії.

Соціальна інфраструктура – надважлива, нові дороги та озеленення – обов’язкові для комфортного проживання. А тому нове будівництво – неможливе без врахування цих моментів. Саме такий принцип віднедавна закріплений офіційно ухвалами сесії Львівської міськради. І саме за такими правилами працюємо із забудовниками Львова.

Щодо суботнього виконкому і містобудівного блоку.

Дитсадок, амбулаторія – соціальна інфраструктура на першому місці.

Під час розгляду містобудівних умов для проектування нового будинку на вул. Стрийській, 195 у рішенні виконкому наголосили: забудовник зобов’язується збудувати 600 квадратних метрів дитячого садка на ділянці поруч. Зауважу, розглянемо також збільшення цього дошкільного закладу – навіть до тисячі квадратних метрів. Адже більший садок – більше місць для дітей. Наголошу, по завершенні будівництва цей дитсадок буде комунальним.

Цікаво, що майбутній садок межує зі сквером. А це як варіант локації для прогулянок і для садочкових дітей, і для решти мешканців району. Але сквер – не в найкращому стані.

Тому будемо оголошувати архітектурний конкурс на облаштування цієї зеленої зони.

Містобудівні на будівництво житлово-громадського комплексу з багаторівневим паркінгом на вул. Соняшниковій, 32. Тут теж зробили наголос на соціальній інфраструктурі.

Записали у рішенні виконкому: орієнтовно 250 квадратних метрів у збудованій будівлі забудовник зобов’язується передати місту під амбулаторію сімейного типу. Плюс 400 квадратних метрів – під центр дитячого дозвілля.

Містобудівні для багатоквартирного житлового будинку з підземним паркінгом та торгово-офісними приміщеннями на вул. Володимира Великого, 50. Тут забудовник теж зобов’язався на 145 квадратних метрах облаштувати дошкільну установу – вона буде приватною, орієнтовно на 3 групи, але більшої потреби наразі в районі немає.

Також забудовник має долучитися на облаштування дорожньо-транспортної інфраструктури поблизу нового будівництва. Як саме долучитися – це визначать після виїзду на місце представників нашого департаменту ЖКГ.

Наголос на мистецькій складовій

Червоною ниткою не лише цього виконкому проходить власне «творчий акцент». Мова, зокрема, і про те, щоб під час проектування зовнішнього вигляду нових споруд у Львові (і будинків, і офісів) застосовувати творчу складову. Так хочемо продовжити давню львівську традицію – індивідуальність для кожної будівлі. Львів багатий на митців та цікаві ідеї, а тому цей задум, думаю, не буде проблемно реалізувати.

Окрім того, мистецька складова – це необов’язково «творча зовнішність». Наприклад, під час проектування спортивно-оздоровчого комплексу з апарт-готелем на вул. Мучній, 32 – забудовнику порадили передбачити локації для митців. Адже поруч – скульптурна фабрика і місце нового будівництва більш ніж надається для такого мистецького вкраплення. Та й самому готелю це додасть індивідуальності.

Коментарі

Позначки: ,