У Львові вшанували річницю депортації кримських татар (ВІДЕО)

Новини 18 Травня, 2021 111

У Львові вшанували річницю депортації кримських татар. Суспільне поспілкувалося із кримськими татарами, які прийшли на вшанування.

Про це пише Четверта студія з посиланням на Суспільне.

Кримська татарка Земфіра Нурітінова живе у Львові вже 7 років. Коли Крим окупували, вона поїхала до Львова навчатися в Політехніці. На вшанування жінка спеціально прийшла у фесці – національному головному уборі.

“У нас ( в Львові, — ред.) є жіночий клуб, він займається вишивкою і фесками. Є молодь, яка ходить по місту, навчається, вивчає різні хобі. Ще ми готуємо разом традиційну їжу, щоб не забути звідки ми. Є мрія повернутися в Крим колись, якщо він буде Україною”, — каже Земфіра Нурітінова.

Під час виконання гімну розплакалась Сусанна Зейнідінова. Жінка каже, у цей момент пригадала розповіді своєї бабусі.

“Сусідка моєї бабусі — Зекіє, була змушена викинути своїх маленьких братів, своїми руками з потягу. Якщо уявити ці моменти, їх складно уявити, бо людина може лише пережити таке, тоді нести цей тягар і біль ціле своє життя. Кожного разу 18 травня ми вшановуємо цей день і він завжди є і буде сприйматися для мене болісно”, — каже Сусанна Зейнідінова.

Зараз у Львові і впродовж 7 років проживають близько півтори тисячі переселенців з Криму. Керівник культурного центру кримських татар у Львові Ернест Абкелямов каже, кожен кримський татарин мріє повернутися на батьківщину.

Коментарі

Позначки: ,