У Львові вшанували пам’ять жертв масових розстрілів (ФОТО, ВІДЕО)

Новини 23 Червня, 2021 180

У Львові вшанували пам'ять жертв масових розстрілів

У Львові до 80 річниці масових розстрілів поклали квіти та лампадки до пам’ятників жертвам комуністичних злочинів. Так вшанували пам’ять політичних в’язнів, які померли у червні 1941 року.

Про це пише Четверта студія з посиланням на Суспільне.

Вшанування відбулося біля пам’ятника Жертвам комуністичних злочинів, що на вулиці Степана Бандери, біля пам’ятника Жертвам розстрілів, що на Личаківському кладовищі та поблизу братської могили “Три хрести” — невідомих жертв тюрми “Бригідки” на Янівському кладовищі.

О 19:30 у Гарнізонному храмі Львова відбудеться вечір пам’яті “Світло тихе”, присвячений 80-им роковинам масових розстрілів в тюрмах Західної України за участі поетеси Юлії Курташ-Карп та оркестру “Віртуози Львова”.

80 років тому у тюрмах Львівщини розпочались масові розстріли політичних в’язнів. Людей розстрілювали працівники Народного комісаріату внутрішніх справ Радянського союзу.

У Львові вшанували пам’ять жертв масових розстрілів

У Львові вшанували пам’ять жертв масових розстрілів

У Львові вшанували пам’ять жертв масових розстрілів

“Це була тактика випаленої землі. В цій тактиці загальній радянського керівництва була ліквідація потенційних людей, які пішли б на співпрацю з німецькими органами влади. Такими перше були політично ненадійні або люди свідомої громадської позиції. І втрати, за різними даними, тільки на заході Україні, становлять 20 – 30 тисяч”, — розповідає історик Микола Посівнич.

За різними даними впродовж 22-28-го червня на Львівщині розстріляли майже 5 тисяч людей.

Коментарі

Позначки: