Новини

У Львові врятували 6-річного хлопчика який проковтнув кулю (ФОТО)

У Львові успішно прооперували 6-річного хлопчика, який проковтнув кулю.

Як пише «Четверта студія», про це повідомляється на сторінці Львівської обласної дитячої клінічної лікарні ОХМАДИТ у ФБ.

Як повідомляється, до львівського “ОХМАТДИТу” потрапив 6-річний хлопчик з болями в животі. При обстеженні у хірургічному приймальному наші лікарі діагностували гострий апендицит. Дитячий хірург Кирило Лапшин, на чергуванні якого трапилася ця майже детективна історія, не міг уявити, яка знахідка чекає його на рентген-знімку маленького животика. Справа, у клубовій ділянці, чітко візуалізувався сторонній предмет, але дуже дивний. Маленькому пацієнтові від самого початку пощастило, що Кирило Володимирович відразу чітко впізнав обриси кулі від пневматичної гвинтівки. Лікар уточнив у тата хлопчика, чи могло бути, що його син проковтнув кулю. Батько пригадав, що у них вдома справді є пневматична рушниця і до неї металеві кулі. Недавно син грався коробкою з кулями. Ймовірно, випадково хлопчик проковтнув одну з них. І все б нічого, якби куля потрапила зі шлунка в кишківник і вийшла.

У маленького пацієнта куля від пневматичної гвинтівка подолала незвичний шлях – замість потрапити у пряму кишку, куля-мандрівниця опинилася у червоподібному відростку (апендиксі), стала причиною запального процесу у ньому і вклала дитину на операційний стіл.

Хірурги терміново виконали лапароскопічну апендектомію – видалили запалений апендикс через три маленькі проколи у животі. Це малотравматична операція, яка часто виконується у нашій лікарні.

“Коли ми видаляли апендикс, я зразу побачив, що в ньому є потовщення. Ми його видалили і вже назовні розрізали. Там справді була куля! Вона, як стороннє тіло, потрапила з кишок у апендикс і створила його обструкцію. Це і стало незвичайною причиною апендициту”, – розповів дитячий хірург Кирило Лапшин.

«Хлопчика виписали, повернувся до звичайного життя, почувається чудово. Тато ховатиме кулі надійніше – він дав слово нашому Кирилу Володимировичу, чесне мисливське», – зазначається у повідомленні.

Фото: ФБ/ОХМАДИТ
Фото: ФБ/ОХМАДИТ
Фото: ФБ/ОХМАДИТ

Мисливці за кулями у дитячих животиках – тепер це і про наших хірургів.
Наші #Супергерої дістали кулю для пневматичної…

Опубликовано Львівська Обласна Дитяча Клінічна Лікарня Охматдит Воскресенье, 31 января 2021 г.

 

 

Коментарі

Ольга Корнієнко

Share
Published by
Ольга Корнієнко

Recent Posts

Будинок вчених повернули громаді Львова

Прокурори через суд

7 години тому

Критична ситуація може бути не на фронті, а в тилу

Наприкінці травня це стане найважчою точкою в історії незалежної України

7 години тому

В Україні 15 тисяч військових не хочуть воювати

Отримали дисциплінарне покарання

8 години тому

Російські пропагандисти поширюють фейк про затримання Залужного

Фейк є частиною російської стратегії зі штучного створення конфлікту між армією та політичним керівництвом України

8 години тому