У Львові волонтери готують енергетичні батончики для захисників Києва та інших учасників війни

Новини 28 Лютого, 2022 661

Львівські волонтери продовжують організовувати ініціативи для допомоги людям, які беруть участь у обороні українських міст, і тим, хто постраждав від повномасштабного вторгнення Росії. Однією з благодійних ініціатив стало виготовлення енергетичних батончиків.

Як пише “Четверта студія”, про ідею Суспільному розповіла волонтерка Віра Попович.

Волонтерка закликала всіх тих, хто не знає куди спрямувати свою тривожну енергію”, долучитися до її сім’ї у створенні батончиків, які далі передають організації “Hand Made по-львівськи для армії руками волонтерів”. У їхній Facebook-групі розмістили рецепт і всі необхідні інгредієнти для смаколиків. Також просять вкладати до упаковки етикетки зі вмістом батончиків, аби було зрозуміло, чи є всередині складові, на які в когось може бути алергія.

“Зробили рецепт, зробили пост – люди відгукуються. Кожен робить, що може – хто гроші дає на сухофрукти й горіхи, хто сам удома робить. Звозимо це все до волонтерів.

Два дні всього робимо, дуже багато ще не зробили. Починаємо, розкручуємося, об’єднуються люди. Учора (27 лютого, – ред.) зробили 170, а на завтра (29 лютого, – ред.), кажуть, хтось 500 принесе”, – розповіла про ініціативу Суспільному Віра Попович.

Обрали саме енергетичні батончики, адже, на думку учасниць акції, “це найкраще, що є в тих випадках, коли немає можливості щось готувати, варити якісь страви”.

“У батончику все дуже корисне й дає енергію людині на довший час. У нас батончик виходить приблизно 70 грам, і там є все: курага, родзинки, мед, горіхи, насіння соняшника, чорнослив, журавлина, вівсянка… І в них така технологія приготування, що воно й не зіпсується швидко, і дасть достатньо енергії, щоб далі щось робити корисне”, – пояснює волонтерка.

За словами Віри Попович, батончики прямують переважно до Києва.

Коментарі

Позначки: , ,