У Львові волонтерка створила команду для допомоги ЗСУ

Новини 07 Серпня, 2022 92

24-річна волонтерка Анна Левчук під час війни зібрала у Львові команду однодумців, яка тепер допомагає українським бійцям, займаючись пошуком та передачею на фронт необхідних речей. Під час війни її життя – безперервний пошук потрібного для ЗСУ.

Про це повідомляє Суспільне, пише «Четверта студія».

Наречений Анни з першого дня повномасштабного вторгнення Росії поїхав боронити Україну. Відтоді дівчина взялась допомагати чоловіку та військовим.

“Волонтерила ще під час майдану, потім в активну фазу АТО займалася волонтерством, але так як тоді була студенткою, то можливостей і знайомств було менше, зараз, коли почалась повномасштабна війна, з першого дня оговталась з цього шоку і зрозуміла, що я цей шлях десь пройшла і знаю, що робити”, – розповідає волонтерка.

До допомоги одразу долучились знайомі – Микола та його дружина Катя. Спершу основним напрямком діяльності була тактична медицина, згодом – почали шукати спорядження і техніку. Долучатися до команди почали й інші львівські волонтери.

“Перші наші аптечки – просто вживані, користовані набори. Ми оглядали їх з середини та перевіряли чи вони не прострочені та чи дійсно наповнені, тобто ту кількість, яку ми замовили нам треба було всю перебрати, перемацати, виписати назви медикаментів”, – пригадує волонтерка Катерина Дробина.

Волонтерка Катерина Дробина розповідає: знайти потрібне, якісне спорядження – справа не легка. Речі збирають і з інших країн.

“У нас була допомога від литовських друзів Ані, був запит: нам треба дрон. Вони кажуть, так ми допоможемо, висилаємо дрон, і до нас на склад приїжджає просто велетенська допомога тих речей, які вони вважають за необхідне нам передати”, – каже Катерина.

У знак вдячності військові передають дівчатам цінні для них пам’ятки з фронту.

Гроші команда збирає через соціальні мережі. Зараз волонтери готують пікап для 93 окремої механізованої бригади. Вже до кінця цього місяця авто поїде на передову.

Коментарі

Позначки: ,