У Львові влада будує зупинки небезпечні для пасажирів (ВІДЕО)

Новини 20 Січня, 2020 1 835

Скриншот відео/"5 канал"

У Львові активісти неодноразово звертали увагу на деякі зупинки громадського транспорту у місті, які не є пристосованими і безпечними для пасажирів.

Зокрема, засновник ГО «За якісний транспорт» Святослав Товстига в п‘ятницю, 18 жовтня, у сюжеті на «5 каналі»  розповів про небезпечну зупинку на пр. Чорновола – Куліша.

Про небезпечні зупинку громадського транспорту

В п‘ятницю, 18 жовтня, вийшов сюжет на 5 каналі про небезпечну зупинку. Поява цієї зупинки – це черговий факт непрофесійності середньої ланки і безвідповідальності керівного складу ЛМР. Ми можемо купляти сотню автобусів, пристосованих для перевезення маломобільних груп населення, але тільки якщо ми можемо зробити супутню інфраструктуру (зупинки, тротуари і т. д.) пристосовану для цієї групи населення. В іншому випадку ми маємо ситуацію, що низькопідлоговий автобус не може впритул під’їхати до зупинки, що унеможливлює маломобільним групам населення скористатись цим автобусом. Детальніше у сюжеті.

Опубліковано Святослав Товстига Пʼятниця, 8 листопада 2019 р.

«Поява цієї зупинки – це черговий факт непрофесійності середньої ланки і безвідповідальності керівного складу Львівської міської ради», – зазначив у своєму дописі на сторінці у ФБ Святослав Товстига.

«Ми можемо купляти сотню автобусів, пристосованих для перевезення маломобільних груп населення, але тільки якщо ми можемо зробити супутню інфраструктуру (зупинки, тротуари і т. д.) пристосовану для цієї групи населення. В іншому випадку ми маємо ситуацію, що низькопідлоговий автобус не може впритул під’їхати до зупинки, що унеможливлює маломобільним групам населення скористатись цим автобусом», – йдеться у сюжеті.

Скриншот ФБ

А вже наступного дня після виходу сюжету, сталася  ДТП, власне, на цій зупинці громадського транспорту внаслідок якої постраждала молода жінка-пішохід.

У Львові водій “БМВ”, позбавлений прав, в’їхав у зупинку громадського транспорту, – МВС

«19.01.2020 о 18:20, пр. Чорновола – Куліша. Машина влетіла в зупинку біля ТЦ «Форум», є постраждала дівчина, водій «БМВ» притиснув її до зупинки. Як попередньо встановили правоохоронці, водій автомобіля “БМВ”, 37-річний львів’янин,  позбавлений водійських прав, не впорався з керуванням, в’їхав у зупинку громадського транспорту та скоїв при цьому наїзд на пішохода – 24-річну жительку Львова. Внаслідок наїзду жінка отримала тілесні ушкодження та була доставлена до лікарні», – повідомив координатор ГО «Варта-1» Ігор Зінкевич.

Коментарі

Позначки: , , ,