У Львові вірять в успішність реалізації медичної реформи

Новини 18 Жовтня, 2021 180

У Львові вірять в успішність реалізації медичної реформи

У Львівській міськраді відбулася презентація досліджень територіальних медичних об’єднань (ТМО) у Львові.

Про це пише Четверта студія з посиланням на прес-службу ЛМР.

Експерти компанії Be—it Health & Social Impact аналізували, як організована система медичної допомоги у лікарнях. А також визначили, як покращити якість роботи ТМО.

Дослідження тривали понад місяць. Фахівці провели глибинні інтерв’ю з працівниками 9 лікарень.

Враховували: фінансовий стан, якість медичних послуг та управління закладами.

Серед сильних сторін лікарень Львова визначили: високу кваліфікацію персоналу,  наявність високотехнологічного обладнання, унікальні послуги, налагоджену міжнародну співпрацю,  збільшення кількості договорів та послуг з НСЗУ та інші.

Зауважили й на тому, що потрібно допрацювати, зокрема: створити електронний документообіг, підвищити зарплату працівникам, налагодити зворотній зв’язок з пацієнтом, формувати стратегічне планування.

«Все, що робиться в медицині має бути орієнтовано на потребу людей. Чудово, що ви це говорите на міському рівні, де людина і її потреби та задоволення медичною послугою є в фокусі уваги керівництва міста», – зауважила Наталія Ольберт-Сінько, керівниця компанії Be—it Health & Social Impact.

Після презентації досліджень керівники лікарень спільно з чиновниками та депутатами обговорили наступні кроки у реалізації медичної реформи у Львові.

«Цього року ми вже прийняли кілька ключових ухвал, щодо утворення трьох медичних об’єднань. Основне завдання – підвищити якість послуги, яка надається мешканцям та гостям міста. А також надання нових послуг. Наступний крок – прийняття моделей ТМО та їхнє затвердження. Завдяки співпраці з USAID ми маємо можливість залучати найкращих експертів для розвитку ТМО, окрема фахівців компанії Be—it Health & Social Impact», – розповів Андрій Москаленко, перший заступник міського голови

Нагадаємо, 26 вересня у міській раді відбулися стратегічні сесії з представниками кожного ТМО. Обговорювали сильні та слабкі сторони, які інструменти необхідно залучити для фінансової стійкості. А також визначили стратегічні цілі розвитку до 2024 року.

У Львові триває медична реформа вторинної допомоги. Зокрема утворено три медичні об’єднання за профілем допомоги. Це допоможе лікарням підсилити роботу один одного і ефективно розвиватись, лікарі зможуть отримувати вищі заробітні плати, а мешканці – якіснішу допомогу.

Коментарі

Позначки: