У Львові відзначили лауреатів Всеукраїнських конкурсів НОК України серед спортивних журналістів та спортивної фотографії (ФОТО)

Новини 18 Березня, 2021 239
Фото: Оксана Вацеба

Фото: Оксана Вацеба

17 березня 2021 року на черговому засіданні виконкому Відділення Національного олімпійського комітету України у Львівській області за головування Юрія Турянського та присутності заступника начальника управління молоді та спорту Львівської обласної державної адміністрації Андрія Тура, було відзначено провідних спортивних журналістів Львівщини за підсумками 2020 року та вручено відзнаки НОК України лауреатам двох важливих та значимих в ділянці спорту конкурсів: ХХ ювілейного Всеукраїнського конкурсу серед спортивних журналістів «Україна олімпійська» та ХІV Всеукраїнського конкурсу спортивної фотографії.

Про це ІВ “Четверта студія” повідомила Оксана Вацеба, пише “Четверта студія”.

Варто зазначити, що в середині лютого ц.р. за участі президента НОК України, Олімпійського чемпіона України Сергія Бубки, голови комісії НОК України «Преса та комунікації» Олега Волкова та представників усіх регіональних олімпійських осередків країни, відбулася он-лайн церемонія нагородження лауреатів цих вже традиційних та популярних конкурсів. Відтак надіслані поштою нагороди прибули до Львова та в урочистій атмосфері вручені їхнім лауреатам.

При цьому олімпійська Львівщина була активно представлена в різних номінаціях й отримала разом із журналістами Києва та Вінниччини чи не найбільше відзнак. 

З дотриманням карантинних вимог та після виконання Олімпійського гімну і вступного слова голови відділення НОК України у Львівській області Ю.Турянського з вітальним словом у телефонному форматі звернувся директор департаменту співпраці з суб’єктами олімпійського руху НОК України Іван Бондарчук, який високо оцінив творчий потенціал та професійний доробок спортивних журналістів Львівщини.

Разом з вшануванням лауреатів обласного етапу, оплески цього дня лунали на честь чотирьох номінантів ХХ Всеукраїнського конкурсу серед спортивних журналістів «Україна олімпійська» та одного лауреата конкурсу спортивної фотографії-2020. 

А це зокрема:

– Наталія Васьо («PLAY-PRO», м. Львів) – лауреат у номінації «Найкращі спортивні журналісти»;

– Станіслав Безушко (Радіо Перше, м. Львів) – лауреат у номінації «Найкраща циклічна спортивна радіопрограма»;

– Ірина Мартин (PLAY-PRO, м. Львів) – лауреат у номінації «Дебют в спортивній журналістиці (відзнака імені відомого спортивного журналіста Олександра Мащенка»;

– журнал «Плей ПРО» / «PLAY PRO» (Львів), керівник проєкту Христина Педь – лауреат у номінації «Найкращий спортивний журнал року»

– Володимир Якимчук (Львів) – за 2 місце у ХІV Всеукраїнському конкурсі спортивної фотографії в номінації «Фотографи-професіонали».

Своєю чергою зі словами подяки та обговоренням можливостей подальшого зростання професіоналізму спортивних журналістів Львівщини виступили: відомий знавець спорту Іван Яремко, один з найкращих фотографів Львова Євгеній Кравс, тележурналістка телеканалу “Правда ТУТ Львів” Алла Васьковська, очільниця журналу «Плей ПРО» / «PLAY PRO» Христина Педь; фіналістка Ігор Пекінської Олімпіади у змаганнях з художньої гімнастики, МСМК, член комісії МОК, а сьогодні начальник відділу спорту Львівської міської ради Віра Передерій та ін.

Наостанок було проведено благодійну акцію зі збору коштів на підтримку провідної борчині України Вероніки Рябоволової, у якої виявили злоякісне утворення в гортані.

Цікава й насичена позитивними емоціями зустріч завершилася врученням подяк відділення НОК України у Львівській області понад двом десяткам спортивних журналістів краю, окремим прес-аташе команд з ігрових видів спорту та керівникам прес-служб обласних федерацій олімпійських видів спорту. Але найголовніше – спільним переконанням, що олімпійський спорт і спортивні журналісти потребують підтримки один одного, єдності та популяризації здорового способу життя.

Коментарі

Позначки: ,