У Львові відзначили день народження Героя Небесної Сотні Юрія Вербицького (ВІДЕО)

Новини 30 Серпня, 2018 708

Сьогодні, 30 серпня, у приміщенні Музею визвольної боротьби України відбувся захід проекту «День народження Героя Небесної Сотні».

На захід завітали близькі та знайомі пана Юрія, небайдужа громадськість, представники влади.

«Це вже 18-тий день народження Героя Небесної Сотні. І щоразу це великі хвилювання. Тут ми плачемо і водночас дізнаємось багато цікаво про наших Героїв, людей, які поклали своє життя на вівтар незалежності України. Дуже важливо пам’ятати Героїв Небесної Сотні, розповідати про них іншим. «Хто, як не ми», – слова, які ми чуємо у кожному спогаді про Героїв. І справді, кожному з нас потрібно пам’ятати про особисту відповідальністю за долю країни. Майбутнє залежить від кожного, тож будьмо гідними нащадками подвигу Героїв Небесної Сотні. Слава Героям!», – зазначила директор департаменту з питань культури, національностей та релігій Львівської ОДА Мирослава Туркало.

Присутні віддали шану загиблому та його побратимам хвилиною мовчання, а також згадали жертв Іловайської трагедії.

Як зазначають автори проекту одна з головних ідей – це розповісти загалу якими ж людьми були Герої Небесної Сотні, що та кого любили, ким захоплювались та чого хотіли від життя.

Так, сьогодні на подію завітав брат Юрія Вербицького , Сергій, який поділився зі всіма присутніми своїми особистими спогадами про молодшого брата, який, до слова, обожнював мандри, гори та походи.

«Він був дійсно хорошою людиною. Всі люди, які з ним спілкувались та знають його, ходили з ним в гори – всі знають, що він був чудовою людиною. Юра був безвідмовним колегою, товаришем, старався вирішувати будь-які проблеми, відкладав усі справи задля допомоги іншим. Незважаючи на всілякі травми чи перепони, гори були його любов’ю», – розповів Сергій Вербицький.

У концертній програмі взяли участь: народний артист України Остап Стахів, заслужений артист України Андрій Заліско, тріо «Крайня хата» (заслужена артистка України Любов Фітьо, Іванна Ткачик, Ольга Літник), Наталя Криничанка, зразковий колектив народного танцю «Бавниця» (керівник Надія Максимюк) та жіночий квартет «Дивоцвіт» (керівник Марта Бойко) народного дому села Зимна Вода Пустомитівського району, танцювальний колектив «Мальви» Давидівської ОТГ (керівник Марта Батіг), учні Львівської загальноосвітньої школи № 27 імені Юрія Вербицького.

Довідково: Юрій Тарасович Вербицький (25 серпня 1963, Львів, Українська РСР — 21 або 22 січня 2014, біля с. Гнідин, Бориспільський район, Київська область, Україна) — Герой України, сейсмолог, кандидат наук. Син українського геофізика Тараса Вербицького, брат сейсмолога Сергія Вербицького. Активіст Євромайдану; був викрадений разом з Ігорем Луценком невідомими 21 січня 2014 року і вбитий після катувань.

Коментарі

Позначки: , ,